18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

IATĂ, VIN… ANCHETATORI!

Marți, 13 noiembrie. La sediul IPJ Giurgiu descinde o echipă a Corpului de Control al ministrului de interne. ”Vizita” este, se pare, rezultatul numeroaselor plângeri înaintate de prefectul Adriana Puțaru, care are ”un cui” împotriva conducerii Poliției Giurgiu.

De altfel, asta s-a văzut încă de la început, când prefectul – nemulțumit, nu se știe din ce motive – a decis să dea aviz negativ noului șef al IJP Giurgiu, în ciuda faptului că acesta – spre deosebire de predecesorul său – a preluat funcția de inspector șef în urma unui concurs, și nu a fost numit sau împuternicit.

Este clar că noul inspector șef nu este ”în grațiile” unor importanți politicieni locali… unul dintre cei mai importanți se lăuda, de altfel, încă de acum o lună că îl va ”da jos” pe șeful IJP…

În acest context, controlul venit marți la IJP Giurgiu capătă – clar – conotații politice.

Și mai grav este, însă, faptul că anchetatorii trimiși de ministrul de interne au comis – încă din prima zi a controlului – un abuz în serviciu. Despre ce este vorba?

Mașina personală a inspectorului șef, care era în incinta IPJ, a fost indisponibilizată prin aplicarea unui sigiliu. Numai că cei care au recurs la acest gest au ”omis” faptul că indisponibilizarea se poate face numai printr-o ordonanță emisă de un procuror, într-un dosar penal! Iar în cazul de față, nu se pune problema, prin urmare se poate vorbi de un abuz în serviciu.

Este limpede ca lumina zilei că acest control este unul dirijat politic de persoane cărora nu le convine deloc faptul că Poliția Giurgiu a început, în sfârșit, să funcționeze, sub comanda inspectorului șef Georgescu.

De aceea, se încearcă tot felul de tertipuri pentru înlocuirea acestuia.

Sunt multe întrebări – unele retorice, altele nu – ridicate de acest cotrol… De exemplu, acesta să fie modul în care MAI își tratează proprii oameni? Așa sunt răsplătiți adevărații profesioniști, care încearcă doar să își facă datoria? Ce exemplu dă ministrul de interne, în subordinea căruia se află Corpul de Control, acceptând abuzuri ca cel semnalat mai sus?

Întrebări la care, probabil, nu va răspunde nimeni…

Revenind la control, decizia ministrului de interne este cu atât mai ciudată cu cât, nu cu mult timp în urmă, presa a vuit, luni de zile, despre neregulile din activitatea fostului inspector șef de la IJP, dar și a fostului prefect de Giurgiu și, din partea MAI… liniște totală! Niciun control, nicio măsură, absolut nimic!

Acum, însă, se poate… Oare pentru că Poliția Giurgiu a început, în sfârșit, să funcționeze și să-și facă datoria? Asta, după perioada ”neagră” în care a fost condusă de eternul interimar Țone, care, după ce a reușit ”performanța” unui ”strălucit” 5 la concursul pentru funcția de inspector șef, a fost recompensat cu funcția de adjunct al șefului BCCO București (bineînțeles, tot interimar), iar acum se vorbește despre o eventuală întorcere la șefia IJP Giurgiu – evident, tot interimar, că la concurs … s-a văzut despre ce este vorba.

Și, pentru că ”valoarea” trebuie recompensată, o altă alternativă pentru cariera fostului împuternicit de la Giurgiu ar fi, se pare, propulsarea într-o funcție importantă la nivel central… tot cu împuternicire!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER