27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

IMPACT NIMICITOR: DOI OAMENI MORȚI ȘI ALȚI ȘAPTE, GRAV RĂNIȚI, DUPĂ IMPACTUL DINTRE UN MICROBUZ CNAIR ȘI UN AUTOTURISM

Planul roșu de intervenție a fost declanșat vineri dimineață, în urma unuia din cele mai grave accidente rutiere înregistrate pe raza județului Giurgiu.

S-a întâmplat pe DN 5, la Călugăreni, iar primele informații primite de pompierii de la ISU arătau că un autoturism s-a ciocnit cu un mucrobuz, fiind încarcerate trei persoane – două în microbuz și una în autoturism.

Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD, un echipaj de descarcerare, autospeciala pentru transport personal și victime multiple și o autospecială de primă intervenție și comandă și cinci ambulanțe SAJ, precum și elicopterul SMURD au ajuns rapid la fața locului, iar prima constatare a fost că un bărbat – care se afla în microbuz – era deja decedat, iar o femeie – pasager în autoturism, era în stop cardio-rspirator.

Din păcate, la finalu intervenției, bilanțul arată două persoane decedate (femeia care era în stop cardio-respirator nu a mai putut fi salvată), șase persoane preluate de ambulanțe SAJ și SMURD și transportate la spitale din București și o victimă preluată de elicopter și transportată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Circulația a fost oprită circa o oră în zonă, iar acum Poliția derulează o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii tragicului accident.

Primele date arată că accidentul ar fi fost produs de șoferul autoturismului – un bărbat de 54 de ani, din Popești Leordeni (Ilfov) și că prima victimă decedată este un bărbat de 55 de ani, iar cea de-a doua victimă decedată avea în jur de 40 de ani.

Informații neoficiale arată că microbuzul implicat ar fi transportat muncitori de la CNAIR, fiind posibil ca tragedia de pe DN 5 să fie anchetată și de inspectorii de muncă, fiind considerat accident de muncă.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER