17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN ATENȚIA APICULTORILOR: SĂPTĂMÂNA VIITOARE SUNT PROGRAMATE ACȚIUNI DE DEZINSECȚIE AERIANĂ ÎN ORAȘ

Primăria Giurgiu anunță că începe dezinsecția aeriană împotriva țânțarilor și căpușelor, făcând apel la apicultori să își protejeze stupii.

Produsele biocide folosite pot avea efecte toxice asupra familiilor de albine, ceea ce impune ca pe întreaga perioadă de desfășurare a acțiunilor de dezinsecție, apicultorii să ia măsurile necesare de protejare a albinelor prin închiderea sau relocarea stupilor.

Este prima etapă de stropire din avion, acțiune programată în zilele de 27 și 28 mai, pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ -teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan şi extravilan).

Substanțele biocide ce vor fi utilizate în activitate pot fi aplicate pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, dar şi pe suprafețe populate de plante, deoarece nu este dăunător acestora şi nu le afectează în niciun fel, după cum reiese din fișa de securitate şi avizul nr. fr-2015-0038, acordat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide. Este utilizat pe orice suprafaţă de apă unde ţânţarii se înmulţesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de ţânţari, având o acțiune de la 2 până la 7 zile de la aplicare. 

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa la Giurgiu Servicii Publice S.A., str.Aleea Plantelor, nr.25.

Telefon: 0246 214 674

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER