8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN ATENȚIA PASIONAȚILOR DE PESCUIT: PROHIBIȚIA, ÎNCĂ ÎN VIGOARE!

Odată cu încălzirea vremii, mulți pasionați de pescuit s-au bucurat că își pot relua hobby-ul, numai că unii s-au ales cu amenzi, în loc de juvelnic plin. De aceea, Poliția de Frontieră reamintește iubitorilor de pescuit care sunt reglementările în vigoare:

”În luna februarie a.c. a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul nr. 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017, conform căruia, în perioada 1 aprilie -15 mai, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti pe o durată de 45 de zile, inclusiv Golful Musura, în apele care constituie frontieră de stat.

Astfel, pe fluviul Dunărea se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice (cu excepțiile din Ordin), în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 30 mai inclusiv.

Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin asociaţiile de pescari legal constituite pentru apele interoare, iar pentru fluviul Dunărea, doar prin Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER