27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN CĂTUŞE, PENTRU TRAFIC DE MIGRANŢI

* Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit doi cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în țară, ocolind punctul de frontieră.

* Șoferul camionului cu care cei doi cetățeni irakieni au călătorit ilegal până în apropierea punctului de frontieră a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar migranții au fost predați autorităților de frontieră bulgare.

În data de 10.03.2018, ora 01.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat două persoane de origine irakiană care au încercat să intre ilegal în România, încercând să ocolească Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni irakieni F.J. în vârstă de 34 de ani și H.N. în vârstă de 28 de ani. Aceștia au declarat că au călătorit din Istanbul către România în cabina unui autocamion, iar în momentul în care se apropiau de un punct de trecere a frontierei erau urcați de șoferul camionului pe șasiu.

Polițiștii de frontieră au identificat autocamionul în care au călătorit cele două persoane până în P.T.F Giurgiu, precum și pe șoferul acestuia – cetăţeanul turc O.O., în vârstă de 47 ani.

Cetățenii irakieni au fost predați, conform protocolului româno – bulgar, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar șoferul camionului a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu care a admis propunerea procurorului de caz de a fi arestat pentru 30 de zile.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –

Comisar șef de poliţie Cazacu Dănuț

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER