27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INFORMARE METEO DE PLOI, COD GALBEN DE INUNDAŢII

Este situaţia în care se află judeţul Giurgiu până miercuri, 14 martie, iar CJSU anunţă situaţia din judeţ luni seară:

„1. Informări / Avertizări:
ANM a emis o INFORMARE METEO pentru judeţul nostru, în perioada 12.03.2018 ora 16.00 – 14.03.2018 ora 08.00, în care sunt vizate ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică.

Judeţul Giurgiu se va afla sub Atenţionare hidrologică COD GALBEN pentru creşteri de debite şi niveluri pentru râul Neajlov, in perioada 13.03.2018, ora 09.00 – 14.03.2018 ora 22.00.

2. Hotărâri CJSU Giurgiu
Având în vedere atenţionarea hidrologică, precum şi faptul nivelurile şi debitele se situează peste cotele de atenţie, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus intrarea în dispozitivul de apărare a C.L.S.U. (Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă) riverane râurilor Neajlov şi afluenţilor acestora.

3. Situaţie operativă şi U.A.T.-uri afectate
În acest moment, la nivel judeţean, unităţile administrativ-teritoriale Bucşani, Răsuceni şi Gostinari sunt afectate de creşterile debitelor râurilor, respectiv topirea zăpezii, astfel:
– 20 hectare teren agricol;
– 2 hectare păşune;
– 1 podeţ

De menţionat este faptul că nicio locuinţă nu a fost afectată de topirea zăpezii sau creşterea debitelor râurilor şi nici nu au existat localităţi izolate.

De asemenea, pe raza U.A.T.-uri anterior menţionate se face monitorizarea permanentă a modului de evoluţie a cotelor râurilor, în scopul intervenţiei în timp oportun dacă situaţia o va impune.

4. Situaţia hidro-meteorologică
Din punct de vederea meteorologic, în ultimele 24 de ore, pe raza judeţului, nu s-au înregistrat precipitaţii la niciun post hidrometric şi nici nu s-au semnalat alte fenomene meteorologice periculoase.

În ceea ce priveşte situaţia hidrologică, pe râurile interioare care străbat teritoriul judeţului, sunt creşteri ale nivelurilor şi debitelor din cauza apei cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării viiturilor din amonte. Astfel, s-a înregistrat depăşirea cotelor de atenţie pe râul Neajlov – doar în secţiunea Călugăreni.

a. Staţia hidrometrică de la Călugăreni, de pe râul Neajlov:
– nivel: 250 cm, cu 30 cm peste cota de atenţie în scădere cu doar 7 cm faţă de nivelul înregistrat în data da 12.03.2018, ora 06.00.

b. Staţia hidrometrică de la Crovu, de pe râul Glavacioc:
– nivel: 234 cm, cu 34 cm peste cota de atenţie, în scădere cu doar 4 cm faţă de nivelul înregistrat în data da 12.03.2018, ora 06.00.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER