27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN PRAG DE IARNĂ, PSD SE PREGĂTEȘTE SĂ BAGE MÂNA ADÂNC ÎN BUZUNARELE ROMÂNILOR

Subiectul reglementării pieței energiei electrice și, mai ales, cel al plafonării prețurilor ține, în continuare, capul de afiș al interesului general, dar și al discuțiilor politice. Asta pentru că se pare că PSD pregătește o lovitură grea românilor.

Potrivit unor surse neoficiale, Partidul Social Democrat insistă să bage în faliment românii și IMM-urile prin dublarea plafoanelor la energie electrică.

Dacă astăzi plafonarea actuală la energie electrică este de 0,68 lei/kWh și 0,8 lei/kWh, aflăm că în laboratoarele social-democraților se pregătesc surprize majore pentru români și anume dublarea plafoanelor la 1,2 lei – 1,3 lei/hWh. Practic, propunerea ar putea duce la creșterea facturilor cu până la 50% pentru cei care până acum s-ar fi încadrat în plafonul de consum de 255 de kW pentru care plăteau un preț de cel mult 0,8 lei/kWh.

Mai mult, plaja beneficiarilor se va reduce drastic. PSD vrea reglementarea prețului atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru consumatorii non-casnici. În acest mod, s-ar renunța la actuala schemă de compensare, de care beneficiază toți consumatorii care se încadrează într-un plafon de 225 kwh, urmând a fi acordată compemsarea în funcție de venit, pentru fiecare familie în parte, raportarea făcându-se în funcție de salariul minim.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER