27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SÂMBĂTĂ – PREMIERĂ LA TEATRUL ”TUDOR VIANU”

Teatrul Tudor Vianu prezintă în premieră spectacolul Harap Alb în regia lui Ioan Crețescu, sâmbătă 5 noiembrie de la ora 12:00.

Spectacolul este o adaptare după basmul cu același nume al lui Ion Creangă și prezintă povestea lui Harap Alb adusă în vremurile de acum. Fără a renunța la rădăcinile populare ale textului original, spectacolul reușește să combine povața strămoșească regăsită în basme cu imaginea prezentului, traducând metaforic simbolurile pentru a fi mai bine înțelese de publicul adolescentin.

 

,,În aceasta călătorie „peste mări și țări până la celălalt capăt de lume” am încercat să surprind drumul spre maturitate al adolescentului Harap Alb. Un traseu despre prietenie, puterea de a merge mai departe, prima iubire, despre sufletul pereche, din care nu lipsesc incercările. Iar în „lumea asta secătuită de boli și războaie” se întâmplă de multe ori să ne ciocnim de rău pentru a putea discerne care-i calea cea bună.

Spectacolul construit împreună cu actorii Teatrului „Tudor Vianu” Giurgiu e pregnant adus în zilele noastre asigurând un cadru perfect copiilor, tinerilor și nu numai de a se putea reapropia de basmul românesc, folclorul nostru și nu în ultimul rând de teatru.

Primul meu spectacol în calitate de regizor începe cu o călătorie în care sper ca procesul maturizării mele artististice să aibă finalitatea destinului lui Harap Alb.”

– Ioan Crețescu, regizor

 

,,M-a încântat propunerea domnului Ioan Crețescu de a realiza spectacolul ,,Harap Alb” pentru că am simțit că este momentul să facem un spectacol care să se adreseze copiilor cu vârsta de peste 12 ani, respectiv adolescenților. Spectacolul aduce basmul în prezent, într-o formă inteligibilă care sper să-i ajute pe tineri să înțeleagă importanța simbolurilor și cum metaforele regăsite în basm sunt defapt niște învățături.” – Oana-Maria Dragne, manager Teatrul Tudor Vianu

 

Regie: Ioan Crețescu

Distribuție:

Ștefan Liță

Vlad Bînzoiu

Bogdan Ujeniuc

Vlad Ciubotaru

Laura Voicu

Ana Sivu-Daponte

Ana-Maria Fasolă

Georgiana Vrațiu

Mădălina Borș

Irina Tocănel

Filip Popa

Robert Poiană

 

Scenografie: Mădălina Mihai

Compoziție muzicală: Șerban Chițu

Coregrafie: Anca Pascu

Video și light design: Lucian Moga

Concept afiș: Cristina Huțu

 

Operator sunet: Șerba Chițu

Operator videoproiecții: Cristina Huțu

Operator lumini: Alexandru Agafiței

 

Manager: Oana-Maria Dragne

TEATRUL ”TUDOR VIANU”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER