19 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ O LOVITURĂ DATĂ CONTRABANDIȘTILOR ÎN VAMA GIURGIU: BUNURI DE PESTE UN MILION DE LEI, CONFISCATE

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiuau depistat un cetăţean român și unul bulgar care au încercat să introducă ilegal în țară 3.353 bunuriinscripţionate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

 

În data de 04.11.2020, în intervalul orar 11.00 – 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în țară un cetățean român şi unul bulgar, în vârstă de 53, respectiv 44 ani, la volanul a două autoutilitare.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră giurgiuveni au stabilit că cele două mijloace de transport circulă în regim de curierat şi efectuează curse pe ruta Bulgaria – România. De asemenea, în interiorul autoutilitarelor au fost descoperite, printre colete transportate, mai multe cutii ce conțineaucantitatea totală de 3.353 produse parfumerie și încălțăminte sport, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 1.005.900 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER