27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ O MINCIUNĂ A LUI BĂDĂLĂU, DEMONTATĂ PUBLIC, CU ACTE! (VIDEO)

Graba nebună cu care s-au organizat alegerile pentru conducerea Organizației județene este, fără îndoială, subiectul zilei.

După ce ieri, primarul Nicolae Barbu, președinte al Organizației municipale PSD, a demontat două din minciunile lansate pe piață de Niculae Bădălău și finul său, Marian Mina, publicând acte care arată clar care sunt prevederile statutului și decizia de excludere a lui Barbu din PSD, astăzi a venit rândul deputatului Răzvan Cuc să demonteze o altă miciună: cea legată de această grabă în organizarea alegerilor.

Bădălău susține că a organizat alegerile azi pentru că ”vine referendumul” și că așa au decis organele centrale ale partidului.

Numai că Răzvan Cuc a prezentat public, într-o conferință de presă, adresa oficială primită de toate organizațiile PSD din țară, după ce, în Comitetul Executiv Național de la Neptun, s-a decis organizarea de alegeri în organizațiile conduse de interimari.

Ei bine, în această adresă – pe care conducerea de la Giurgiu a refuzat categoric să o arate, la solicitarea deputatului Răzvan Cuc – se specifică foarte clar: ”În cadrul Conferințelor de alegeri comunale, orășenești și municipale/organizațiilor locale de la nivelul Municipiului București vor fi aleși și delegații la Conferința Județeană / Municipiului București de alegeri ce va avea loc în perioada 10 octombrie-30 octombrie 2018, în conformitate cu norma de reprezentare stabilită în cadrul Comitetului Executiv Județean/Mun. București, pe baza criteriilor stabilite”.

Așadar, conducerea centrală a PSD stabilește că aceste conferințe județene se fac în perioada 10-30 octombrie, neavând nicio problemă cu desfășurarea referendumului, însă Bădălău se grăbește… și se grăbește foarte tare.

Nimeni nu-și explică această grabă, însă sunt tot mai mulți cei care afirmă public că vor contesta alegerile de la ”județ”. Iar printre ei se numără și deputatul Răzvan Cuc, care, într-o conferință de presă susținută joi, a făcut o sere de declarații incendiare.

El spune, de exemplu, că la celebra ședință a Comitetului Executiv Județean, numărarea voturilor s-a făcut pe ”modelul” Roberta Anastase, că i s-a refuzat eliberarea unei copii de pe procesul verbal al acestei ședințe și atacă dur modul de conducere a PSD Giurgiu din ultimii doi ani, perioadă în care partidul nu a mai fost condus de o echipă, ci de un singur om: Niculae Bădălău.

De asemenea, Răzvan Cuc afirmă că nu a fost de accord cu scrisoare deschisă a lu Bădălău, în care acesta acuza modul de conducere la nivel national, precizând că, în timp ce, la nivel național, partidul chiar este condus de o echipă, chiar cel care semnează celebra scrisoare aplică stilul de conducere pe care îl acuză, PSD Giurgiu fiind condus de o singură personaă.

”În ultimii doi ani, personal, am fost invitat doar la două ședințe al Comitetului Executiv, ceea ce arată multe despre stilul de conducere de la Giurgiu”!

Deputatul Cuc mai spune că sunt mulți primari nemulțumiți de ceea se întâmplă în PSD Giurgiu, însă nu au curajul de a o spune public, pentru că sunt supuși la amenințări și presiuni, cea mai frecventă fiind aceea că, dacă se împotrivesc conducerii PSD Giurgiu, vor pierde banii alocați comunelor lor.

”Noi am arătat că se poate să te împotrivești! Există legi, există statute, există posibilități de contestare, așa că nimeni nu ar trebui să se teamă de amenințări și urmări!” – transmite Răzvan Cuc.

Acesta mai spune că speră ca forurile de conducere superioare ale partidului să analizeze contestațiile depuse și să decidă invalidarea alegerilor de la Giurgiu (cum, de altfel, s-a mai întâmplat și în urmă cu 10 ani) și că, în condițiile în care se vor organiza alegeri legal și statutar, își va depune candidatura pentru conducerea PSD Giurgiu.

Pe de altă parte, însă, dacă alegerile de joi, organizate nestatutar, vor fi validate, ”îmi rezerv dreptul de a nu mă îndrepta împotriva partidului – pentru că eu respect acest partid și pe președintele său – și mă gândesc serios dacă voi mai continua să activez în Organizația Giurgiu, dacă voi activa într-o altă organizație sau dacă îmi voi continua activitatea politică în calitate de independent. Iar dacă voi opta pentru ultima alternativă, voi putea spune multe despre ceea ce se întâmplă în PSD, pentru că acum, ca membru al partidului, nu pot face asta!”

Toate declarațiile făcute de Răzvan Cuc în conferința de presă de joi le puteți urmări aici:

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER