27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MITA PENTRU ANGAJARE L-A TRIMIS ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 51 ani, din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, aflate în concurs real, una dintre acestea fiind în formă continuată.

În fapt, în data de 17 aprilie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, din Bucureşti, după ce a primit suma de 2.500 de lei de la o persoană denunţătoare în cauză, pentru a interveni pe lângă anumiţi funcţionari, în vederea angajării fiului acesteia, pe o funcţie de conducător auto în cadrul unei instituţii publice din municipiul Giurgiu.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în luna iunie 2017, persoana denunţătoare l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul unei reţele de socializare iar, în cursul discuţiilor purtate, acesta a afirmat că îi poate facilita angajarea în cadrul unor instituţii publice din judeţul Giurgiu, întrucât are influenţă asupra unor persoane cu funcţii importante.

În acest context, în perioada august-octombrie 2017, inculpatul a pretins şi primit de la denunţătoare, în mai multe tranşe, suma de 4.500 de lei.

De asemenea, în perioada 13-16 aprilie a.c., inculpatul a pretins, iar la data de 17 aprilie a.c. a primit de la denunţătoare suma de 2.500 lei, susţinând că îi poate influenţa şi determina pe funcţionarii unei instituţii publice din Giurgiu, să îl angajeze pe fiul său pe o funcţie de conducător auto.

Ofiţerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activităţile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DGA – SJA GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER