27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIAR! LA GIURGIU, INSTITUŢIA PREFECTULUI A AJUNS ÎN SUBORDINEA POLIŢIEI!

Despre numeroasele gafe – intenţionate sau nu – ale prefectului de Giurgiu se vorbeşte de mult timp, iar publicaţia noastră s-a abţinut, până acum, de la comentarii pe această temă, însă ceea ce s-a întâmplat luni, la conferinţa de presă comună a instituţiilor M.A.I. din Giurgiu întrece orice limită.

Pe scurt, după ce săptămâna trecută, atât Prefectura, cât şi Poliţia au prezentat bilanţurile activităţii din anul trecut, fără prezenţa presei, luni, s-a considerat necesară o conferinţă de presă comună, în care să se abordeze acest subiect. Asta, la ordinul prefectului.

Numai că – surpriză: deşi toată lumea se aştepta la prezentarea bilanţului Poliţiei, Jandarmeriei, ISU – adică al instituţiilor ai căror şefi erau prezenţi la conferinţă, activitatea a început cu prezentarea bilanţului… Prefecturii.

Nimic deosebit, s-ar putea spune, nu? Deosebit este, însă, faptul că bilanţul Prefecturii a fost prezentat de… şeful de cabinet al IJP Giurgiu! Adică, acolo, în acea sală, nu era prezentă nicio persoană de la Prefectură, nici măcar un funcţionar – ca să nu mai vorbim de prefect sau subprefect! Aşa că „onoarea” prezentării bilanţului Prefecturii i-a revenit şefului de cabinet de  la… Poliţie!

Cu alte cuvinte, se poate interpreta că Prefectura este subordonată Poliţiei, nu invers! Mergând pe această idee, nu putem să nu ne întrebăm: dacă  – Doamne fereşte – mâine avem o calamitate în judeţ, şeful ISU cui dă raportul? Şefului de cabinet de la Poliţie? Inspectorului şef al IJP?

Gestul prefectului de Giurgiu a întrecut, de această dată, orice limită, aceasta reuşind ducă în penibil toată instituţia pe care o conduce, instituţie care – reamintim – este în subordinea Guvernului. Ceea ce s-a întâmplat luni este o adevărată palmă dată Guvernului în teritoriu, un incident care nu ştim dacă şi cum va putea fi reparat.

Aşa că ne întrebăm dacă şi acum – dată fiind gravitatea acestei „gafe” – reprezentanţii M.A.I. vor trece cu vederea asemenea lucruri.

În rest… no comment!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER