27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIILE DE VEGETAŢIE, DIN NOU ÎN PRIM PLAN

Nici nu a venit bine primăvara, şi incendiile de vegetaţie uscată fac, din nou, ravagii. Pompierii au deja de-a face cu multe astfel de evenimente neplăcute. Astfel, numai sâmbătă şi duminică, până la ora 16, pompierii din Giurgiu au fost solicitaţi să intervină la opt astfel de incendii.

Un prim eveniment de acest gen a fost semnalat sâmbătă, în jurul orei 14, la Cornetu, acolo unde au intervent pompierii de la Garda Mihăileţti.

O oră mai târziu, tot pompierii de la Mihăileşti erau chemaţi la un incendiu de vegetaţie la Ghimpaţi, iar cei de la Călugăreni interveneau la un incident identic, la Adunaţii Copăceni.

În mai puţin de o jumătătate de oră, puţin după ora 18, era rândul pompierilor de la Bolintin Deal să aibă de-a face nu cu unul, ci cu două incendii de vegetaţie uscată: unul la Malu Spart, altul, pe marginea autostrăzii A1, iar în jurul orei 19.30, colegii lor de la Giurgiu interveneau la un incendiu similar, la Slobozia.

Duminică, seria neagră a incendiilor de vegetaţie a continuat. Dacă dimineaţă a fost linişte, la ora 14.50, un astfel de incediu era anunţat pe DN 5, în zona Panesim, iar o oră mai târziu, era în flăcări zona cunoscută sub numele „Valea lui Gheorghiţă”, în ambele cazuri fiind vorba de intervenţii ale pompierilor de la Detaşamentul Giurgiu.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER