18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIU VIOLENT LA VLAD ȚEPEȘ, CAUZAT DE UN SCURTCIRCUIT

Un incendiu violent a izbucnit, ieri după-amiază, într-o casă din localitatea Vlad Țepeș. Când a observat flăcările, proprietarul a cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași și Punctului de Lucru Călugăreni, cu trei autospeciale de stingere. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la tot acoperișul casei și în două dintre camere, pagubele fiind însemnate.

Au ars acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, cele două încăperi, bunurile din interior și documentele proprietarului.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Informare preventivă

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite.

Dacă observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

– nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

– nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor;

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER