27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INTERESUL PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL ÎN GIURGIU CREȘTE DE LA AN LA AN

Deși, în urmă cu câțiva ani – când conducerea Consiliului Județean demara o serie de demersuri pentru întărirea învățământului profesional și dual în județ – mulți erau sceptici, afirmând că elevii și părinții din Giurgiu nu se vor orienta spre acest tip de învățământ, realitatea s-a dovedit a fi alta: învățământul profesional capătă tot mai mulți ”adepți”, de la an la an. La asta contribuie, evident, și faptul că tot mai mulți agenți economici sunt interesați să își formeze forța de muncă necesară în plan local.

Ideea este întărită și de desfășurarea, în această perioadă, a unei acțiuni ”Porți deschise” la Colegiul Tehnic I. Bălănescu.

Ce se întâmplă acolo, explică, pe scurt, principalul promotor al acestui tip de învățământ în Giurgiu, ”sufletul” tuturor acțiunilor derulate în acești ani în scopul promovării și implementării învățământului profesional în municipiu și județ, vicepreședintele CJ, Elisabeta Mihalcea:

”Zilele acestea se desfășoară la Colegiul Tehnic I. Bălănescu porțile deschise, unde elevii giurgiuveni vizitează școala și li se prezintă oferta școlară.

Aici, am avut o întâlnire cu conducerea CTPark, directorul financiar Eleonora Amariuței, Sorina Florescu și Luana Vlad, cărora le-am prezentat analiza școlară la finalul unui ciclu de învățământ profesional de trei ani.

Sprijinul oferit de CTPark a fost extrem de important, compania a oferit elevilor 424.000 lei în cei 3 ani și nu se oprește aici.

În 2020, oferta educațională era de o singură clasă de învățământ profesional, azi, sunt 9; 143 de elevi în 2020, azi –  peste 700.

Termoenergetica București și-a prezentat oferta educațională, iar cel mai nou investitor din Giurgiu, Hatboru România SA, este, de asemenea, prezent în școală, astfel că am avut ocazia de discuta cu domnul director Boțan care ne-a anunțat că firma sa vor primi încă din vară 16 elevi în practică, compania achiziționând, deja, echipamente pentru ei.

Eforturile au fost făcute în echipă; sprijinul acordat de către mediul privat înclină balanța pozitiv, demonstrând că revitalizarea învățământului profesional tehnic în județul Giurgiu a fost o decizie extraordinară.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER