27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCEP LUCRĂRILE PENTRU ANL-URILE DESTINATE MEDICILOR

La o săptămână după ce s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, reprezentanţii autorităţilor locale, directorul ANL Romania, Andrei Țurcanu, și reprezentanții Spitalului Județean Giurgiu, respectiv Direcția de Sănătate Publică s-au întâlnit, astăzi, 21 septembrie, la terenul din fața Camerei de Comerț, acolo unde peste 18 luni vor fi date în folosință ANL-urile pentru specialiștii din sănătate.

„Astăzi, dăm efectiv startul lucrărilor la ANL-urile pentru specialiștii din sănătate. Sperăm ca odată cu finalizarea acestor locuințe, Spitalul Județean Giurgiu să beneficieze de serviciile medicale a cât mai multor speciliști din sănătate, iar cetățenii acestui municipiu să nu mai fie nevoiți să părăsească orașul pentru a merge la consultație, „ a declarat primarul Nicolae Barbu.

Directorul ANL România, Andrei Țurcanu a dat asigurări autorităților că există fonduri pentru realizarea construcției și că în termen de 18 luni, acestea vor fi finalizate și date în folosință.

Necesitatea construirii acestor locuințe a pornit de la numărul de rezidenți care termină stagiul de pregătire și care nu au unde să locuiască, de la numărul de posturi alocate pentru specialiștii în sănătate și nu în ultimul rând s-a ținut cont de lipsa actuală de locuințe pentru această categorie de persoane.

Suprafața terenului dat în folosință gratuită către ANL până la finalizarea lucrărilor are o suprafață de aproximativ 400 mp, suprafața totală a construcției fiind de circa 2000 mp.

Vor fi construite 22 de locuințe pe două tronosane cu câte 11 unități locative fiecare (8 cu o cameră, 12 cu 2 camere și 2 cu 3 camere) – anunţă reprezentanţii Primăriei, pe siteul oficial al instituţiei.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER