1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCHIDEREA CĂMINULUI DE BĂTRÂNI MIRONEȘTI – CEA MAI NOUĂ ”BOMBĂ” ÎN JUDEȚ…

Marți dimineață, o nouă știre-bombă inflama rețele de socializare: Căminul de bătrâni de la Mironești a fost închis de comisarii de la Protecția Consumatorului.

Știrea a fost confirmată, inițial, de Instituția Prefectului, care însă nu dă detalii, îndrumând jurnaliștii să se adreseze Consiliului Județean, DGASPC și Comisariatului pentru Protecția Consumatorului.

Potrivit unor surse neoficiale, atât cei  de la Protecția Consumatorului, cât și reprezentanții DGASPC ar pregăti comunicate de presă în care să explice, oficial, care este situația de la Mironești.

Până la apartiția acestor puncte de vedere oficiale, colegii de la Giurgiu Tiobune au luat legătura cu directorul DGASPC, Gheorghe Paraschiv, care a confirmat controlul ANPC, făcând, însă, o serie de precizări:

”Au existat dopuă tipuri de deficiențe constate de comisarii ANPC:

DEFICIENȚE DE NATURĂ ORGANIZATORICĂ:

– aragaze murdare

– toalete insalubre

– mucegai

– gresie murdară

De toate aceste ar fi trebuit să se ocupe cei circa 50-60 de angajați ai centrului care au în grijă doar 48 de vârstnici și care nu prea au nicio scuză în ceea ce privește neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

DEFICIENȚE LEGATE DE DOTĂRI:

– instalație electrică deteriorată

– mobilier vechi

– veselă neconformă

– saltele deteriorate

Potrivit direcctorului DGASPC Giurgiu, la Centrul de la Mironești nu s-a mai investit de foarte mult timp. Toate sunt vechi și deteriorate, nepăsarea fiind cea care caracterizează situația în care își duc viața cei 48 de bătrâni.

Acum, când situația o impune, centrul fiind închis parțial, în primă fază va fi operaționalizat blocul alimentar cu toate dotările impuse de ANPC, deja, angajații fiind chemați la centru pentru a se ocupa de ceea ce ar trebui să se ocupe în fiecare zi…CURĂȚENIE.

Pentru că toate aceste investiții necesită timp, o parte din beneficiari vor fi relocați, însă există o mare problemă…mulți dintre ei nu vor să se mute. Centrul de la Mironești este ca și casa lor, iar mutarea într-o altă locație i-ar scoate din zona de confort și le-ar putea afecta starea emoțională.

Așadar, o misiune dificilă pentru conducerea DGASPC Giurgiu, dar care va fi dusă la bun sfârșit, dacă și angajații centrului ar da dovadă de mai multă implicare.” (https://giurgiu-tribune.ro/exclusiv-declaratia-directorului-dgaspc-giurgiu-gheorghe-paraschiv-cu-privire-la-deficientele-constatate-de-anpc-la-mironesti/?fbclid=IwAR0im-n3cfE7p-fJYmjafCJUUL0g5DbnckFkB4EQNht1y2QYBjn5aX33Eww)

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER