16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INFORMARE METEO PENTRU GIURGIU LA ÎNCEPUT DE SĂPTĂMÂNĂ

ISU Giurgiu anunță, luni:

”Meteorologii au emis o informare de precipitații valabilă în județul Giurgiu până mâine, la ora 18:00. În această noapte, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul se va intensifica, având viteze mai mari pe parcursul zilei de marți, când se vor atinge viteze de 45-60 km/h.

Pentru a preveni situațiile de urgență, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

  • în măsura în care este posibil, dacă vântul bate cu putere, întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția; închideți ușile și ferestrele;
  • fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
  • parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Atunci când este polei, pentru evitarea producerii unor evenimente, conduceți prudent, reduceți viteza, măriți distanța dintre autovehicule, evitați orice manevră riscantă, iar dacă sunteți pietoni, fiți atenți la drum pentru a nu aluneca.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați la 112!

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER