27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INUNDAŢII, INCENDII ŞI LIFTURI BLOCATE – PE „ORDINEA DE ZI” A POMPIERILOR, ÎN ULTIMELE ZILE

În perioada 14.02.2018 –15.02.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 18 situații de urgență, astfel:

8 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

-1 intervenţie- incendiu locuinţă- localitatea Falaştoaca;

-1 intervenţie- incendiu parc de gezmembrări- localitatea Ogrezeni;

-1 intervenţie- incendiu locuinţă- localitatea Mironeşti;

-5 intervenţii- inundaţii curţi;

-1 intervenţie- inundaţie DN5- localitatea Adunaţii Copăceni;

-1 intervenţie- degajare persoane- municipiul Giurgiu.          

În data de 14.02.2018, ora 14: 36,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Falaştoaca pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenţie Colibaşi. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars un pat, o canapea, un televizor, un aragaz, mobilier de bucătărie, bunuri textile, tocăria aferentă camerelor de locuit, astereală, grinzi şi izolaţie termică. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 14.02.2018, ora 19: 39  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Ogrezeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un parc de dezmembrări auto. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars opt cap tractor. Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis (lucrări de tăiere cu autogen).

În data de 14.02.2018, ora 20: 19,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mironeşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenţie Colibaşi. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars elementele din lemn ale tavanului şi mobilierul aferent unei camere de locuit.

În data de 14.02.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localităţile Podul Doamnei, Bolintin Vale, Mihăileşti şi Comana  pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor. Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din gospodării cu ajutorul motopompelor transportabile. (cca. 700 mp.)

În data de 14.02.2018, ora 21: 11,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină pe DN5, în localitatea Adunaţii Copăceni pentru degajarea apei acumulate pe partea carosabilă.

În data de 14.02.2018, ora 21: 26,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea uşilor unui ascensor şi evacuarea unei persoane (femeie), rămasă blocată în interiorul liftului.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

                                       

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER