29 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LA GIURGIU, ȚÂNȚARII ”LOVESC” LA SFÂRȘIT DE VARĂ. PRIMUL CAZ DE WEST-NILE CONFIRMAT

Primul caz de infecție cu virusul West Nile a fost confirmat la un pacient, în vârstă de 22 de ani, din comuna Valea Dragului, județul Giurgiu, scrie realitateadegiurgiu.net.

Cazul a fost confirmat de către Spitalul de Urgență Victor Babeș București – Secția Boli Infecțioase Adulți în data de 13 august, unde bărbatul este internat, cu o formă medie a bolii. Totodată, în urma confirmării acestui caz, DSP Giurgiu a notificat și Primăria Valea Dragului, medicul de familie, Centrul de Transfuzii Giurgiu și Direcția Sanitar Veterinară Giurgiu. Bărbatul este mecanic auto.

Virusul West Nile se transmite prin înțepătura țânțarilor infectați, iar aceștia la rândul lor îl contactează prin înțeparea păsărilor infectate. Factorii care favorizează apariția epidemiilor în Europa sunt: temperaturile ridicate, valurile de căldură ce urmează după ploi abundente și intensificarea circulației de călători și mărfuri.

Specialiștii atrag atenția că în majoritatea cazurilor infecția nu prezintă simptome, iar când acestea apar sunt foarte variate și se manifestă în special prin: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, uneori greaţă şi vărsături, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.

Pentru prevenirea înțepăturilor de țânțar se recomandă amplasarea de plase de protecție la geamurile și ușile caselor, să se folosească substanțe chimice repelente și să se îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

www.realitatea.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER