27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LA JUMĂTATEA PROCESULUI ELECTORAL, SUNT ÎNREGISTRATE 21 DE INCIDENTE, MAJORITATEA – NECONFIRMATE

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

În județul Giurgiu au fost semnalate 21 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 16 nu s-au confirmat, iar 3 sunt în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale: 3 amenzi în valoare de peste 8.000 de lei și 10 avertismente.

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru două posibile infracțiuni.

Exemple:

  1. În localitatea Clejani, o persoană a sunat la 112 susținând că la secție de votare, anumite persoane intră cu votanții în cabina de vot, în mod frecvent.
    Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, iar persoana respectivă a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 4.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului 112.
  2. În urma unor verificări efectuate la o secție de votare din orașul Bolintin Vale, satul Malu Spart, s-a constatat faptul că a fost găsit un buletin de vot pentru funcția de consilier județean, deja ștampilat. Procesul electoral nu a fost întrerupt.
    Persoanele responsabile la nivelul secției fac verificări interne.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 243 de persoane cu 173 de vehicule, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER