27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LOCURILE DIN GRĂDINIȚE, DE LA AN LA AN MAI PUȚINE

Numărul locurilor la grădiniţe, în judeţul Giurgiu, pentru anul şcolar 2018-2019, este cu peste 10% mai mic faţă de anul trecut, dar niciun preşcolar nu va rămâne neînscris la respectivele unităţi de învăţământ deoarece cadrele didactice vor primi copii în plus la fiecare grupă, în funcţie de solicitări, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„Potrivit raportului dinamic al locurilor disponibile la grădiniţe în judeţul Giurgiu, în anul şcolar 2018-2019, numărul locurilor la grădiniţe este de 4.822, în judeţ fiind 279 de unităţi şcolare care au grupe de grădiniţă. Numărul este în scădere faţă de anul trecut când au fost disponibile un număr de 5.495 de locuri, dar niciun preşcolar nu va rămâne neînscris la grădiniţă deoarece cadrele didactice sunt disponibile şi pot primi şi copii în plus la fiecare grupă, cele mai solicitate grădiniţe fiind cele din municipiul Giurgiu şi cele cu program prelungit”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a IŞJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Conform acesteia, în judeţul Giurgiu sunt 92 de grădiniţe şi 187 de unităţi de învăţământ cum ar fi şcoli primare, gimnaziale sau chiar licee care au în structura lor grupe de grădiniţă.

Dintre cele 92 de grădiniţe, două sunt unităţi private în curs de acreditare şi au fost incluse în reţeaua şcolară.

La toate grădiniţele din judeţul Giurgiu sistemul de predare-comunicare este în limba română şi forma educaţională este cea tradiţională.

Începând de luni, 7 mai, au început reînscrierile la grădiniţe la grupele superioare pentru copiii care şi anul trecut au urmat aceste cursuri, iar din data de 21 mai vor începe înscrierile şi pentru cei care vin pentru primul an la grădiniţă.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER