27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MINISTRUL TRANSPORTURILOR, RĂZVAN CUC, ULTIMATUM PENTRU CONSTRUCTORI: „NU MAI ACCEPT NICIO SCUZĂ!”

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, a dat un ultimatum constructorilor care executa lucrarile pe Autostrada A3, pe CenturaBucuresti, la pasajul de la Mihailesti, la podul de la Alexandria si pe DN 5A sa-si respecte termenele contractuale pentru finalizarea lor. Ministerul Transporturilor a chemat luni constructorii pentru a da explicatii privind stadiul lucrarilor, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres. Intalnirea a fost convocata dupa ce vineri, 5 mai, ministrul Razvan Cuc si directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Stefan Ionita, au desfasurat controale inopinate pe aceste santiere, unde au constatat mai multe probleme.

Ministrul Transporturilor a subliniat ca este dezamagit de mobilizarea constructorilor, solicitandu-le acestora sa isi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrarilor.

Va rog sa luati foarte in serios ceea ce va spun. Este un ultimatum. Statul roman este un partener onest. Eu nu voi tolera nicio scuza in cazul in care nu va faceti treaba. Daca va blocati undeva, va rog sa comunicati CNAIR, pentru rezolvarea situatiilor aparute. Eu am cerut si colegilor de CNAIR sa fie eficienti. Aveti termene, va rog faceti-va treaba la timp. Eu personal voi inspecta derularea lucrarilor, pentru ca infrastructura rutiera este un sector prioritar„, a declarat seful de la Transporturi.

La randul sau, directorul CNAIR le-a spus constructorilor ca, „acolo unde exista front de lucru, sa se opereze la capacitate maxima”.

Acolo unde exista front de lucru, sa se opereze la capacitate maxima! Iar unde sunt probleme, acestea sa fie rezolvate intr-un timp cat mai scurt, respectiv doua saptamani si nu in sase luni de zile. Important este ca proiectele sa fie bine realizate, problemele tehnice sa fie asumate ori rezolvate. Astfel, cine greseste, trebuie sa si remedieze„, a atras atentia Stefan Ionita.

 

 Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a efectuat vineri, impreuna cu directorul general al CNAIR, Stefan Ionita, o vizita de lucru inopinata pe santierele din jurul Bucurestiului, la finalul careia si-a exprimat nemultumirea fata de stadiul lucrarilor si a cerut luarea unor „masuri extreme” pentru remedierea situatiei. Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis AGERPRES, ministrul si-a inceput vizita pe santierul sectiunii Bucuresti — Ploiesti, parte din Autostrada A3 Bucuresti — Brasov.

„Pe acest tronson de autostrada, ministrul a constatat o mobilizare deficitara. Ca urmare, conducerea CNAIR a decis sa ii trimita constructorului o instiintare de remediere. Firma va fi penalizata pentru slaba mobilizare”, se mentioneaza in comunicat.

Razvan Cuc a verificat si lucrarile la Varianta de Ocolire Mihailesti, pentru care a fost semnat in aprilie 2016 contractul de executie. Pana la acest moment stadiul fizic este nesatisfacator, de 7,2%. Pe santierul Centurii rutiere a Bucurestiului, lot 1 — sectiunea DN7 — A1, la acest moment, stadiul fizic de executie este de 57%. Santierul este monitorizat zilnic de specialistii din cadrul CNAIR. O alta oprire a fost pe podul situat peste raul Vedea, Alexandria, unde ministrul Transporturilor a constatat eficienta ridicata a constructorului in executia lucrarilor. Au fost finalizate lucrarile de consolidare si protectia infrastructurilor, precum si cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte. In prezent, se fac reparatii la suprastructura podului, se lucreaza la montarea bordurilor, realizarea trotuarului si montarea parapetului de siguranta pe calea 1. Urmeaza finalizarea lucrarilor pe calea 1 prin asternerea sistemului rutier (doua straturi de asfalt). Pe 9 mai 2017 vor incepe lucrarile la calea 2. Proiectul va fi finalizat complet pana in iunie 2017.

CNAIR deruleaza programe de intretinere si modernizare pe toata reteaua de drumuri nationale, iar ministrul a mers sa verifice si lucrarile pe DN 5A (29 km), DN 5 Bucuresti — Adunatii Copaceni (11 km). Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspectie a santierelor, pentru obiectivele de infrastructura de transport.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER