25 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MISTERUL CELOR 13 AUTOBUZE NOI CE ”ZAC” NEFOLOSITE ÎN ZONA LIBERĂ, DEZLEGAT DE PRIMARUL ANGHELESCU

Primarul Adrian Anghelescu a răspuns tuturor întrebărilor legate de situația celor 13 autobuze, parcate în Zona Liberă
Invitat în cadrul emisiunii Audiența, de luni 8 mai 2023, moderată de Florina Drăgulin, edilul Adrian Anghelescu a explicat în amănunt starea de fapt a celor 13 autobuze ce fac parte integrantă din proiectele de mobilitate urbană ce vizează cordioarele estic, central și vestic. Contrar informațiilor apărute în presă și anume că nu s-a dorit punerea în circulație a autobuzelor, primarul Adrian Anghelescu a reltatat, cum s-a prezentat, în realitate, situația:
”Eu am acuzat tot timpul că aceste autobuze trebuiau să fie electrice și nu pe gaz comprimat natural, din perspectiva următorului fapt: În România există doar două stații de alimentare CNG. Acele stații au fost construite în urmă cu 4 sau 5 ani, iar între timp normele de autorizare și de funcționare au fost modificate. ISCIR-ul care este un organism ce autorizează, nu a scos nici până în ziua de astăzi normele acestora.”
Cu toate acestea, primarul Adrian Anghelescu a încercat să găsească soluții care să-i permită punerea în funcțiune a autobuzelor:
”M-am gândit și am vrut să le pun în funcțiune, am împrumutat o stație mobilă ca să putem, totuși, să începem să funcționăm. Numai că tot ISCIR-ul și autoritățile nu ne-au permis acest lucru. Acum , această sarcină, de construcție a stației de reîncărcare îi aparține STRABAG, constructorul care a câștigat prin licitație, proiectul aferent coridorului vestic, în cadrul căruia este inclusă și stația”.
Tot legat de acest subiect, edilul Adrian Anghelescu a subliniat că și-ar fi dorit ca autobuzele să circule pe străzile din municipiul Giurgiu, pentru a nu fi nevoit să recurgă la diverse soluții pentru gararea acestora:
”Am mai primit acuze că aș avea o înțelegere cu prestatorul Liber Trans. Acest operator se află dinaintea venirii mele ca primar și nu aveam altă soluție decât să propun consilierilor locali, să voteze din 6 în 6 luni, prelungirea contractului de delegare, sperând ca între timp să apară normativele de aplicare, sau cel puțin să ne lase să folosim stația mobilă, însă nu s-a întâmplat acest lucru.”
Facebook – Primăria municipiului Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER