27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”MOARA DE HÂRTIE”, LA BULBUCATA

Asociația Moara de hârtie a derulat în perioada martie-noiembrie 2018, la Școala Gimnazială „Nichifor Crainic” din Bulbucata, județul Giurgiu, proiectul „Educație creativă prin meșteșuguri în Bulbucata”, sponsorizat de OMV Petrom. Cei 133 de elevi au participat pe parcursul anului la 31 de ateliere de meșteșuguri tradiționale și creative. La finalul proiectului, școala a primit 5 mini-războaie de țesut și 2 mini-seturi de urzit, care îi vor ajuta pe copii să practice și pe viitor meșteșugul țesutului.

Asociația Moara de hârtie a derulat pentru elevii Școlii Gimnaziale „Nichifor Crainic” din Bulbucata, județul Giurgiu, proiectul Educație creativă prin meșteșuguri în Bulbucata,  sponsorizat de OMV Petrom, în perioada martie-noiembrie 2018.

Acest proiect educativ a implicat toţi elevii școlii în povestea meșteșugurilor și a activităților creative, prin sesiuni practice și interactive în cadrul școlii lor. Copiii au participat la ateliere de hârtie de mână, legătorie de carte, realizarea de cărți poștale, țesut la război, dar și de lucru cu papura.

Participarea la aceste ateliere a reprezentat o expunere educațională extrem de benefică pentru elevi. Aceștia au deprins noi abilități practice, intrând în contact cu mai multe meșteșuguri și activități creative, care i-au făcut să înțeleagă, să aprecieze și să conștientizeze mai bine importanța acestor îndeletniciri. De asemenea, cadrele didactice au dobândit o capacitate crescută de a integra meșteșugurile în programa școlară.

În cadrul acestui proiect, școala din Bulbucata a fost dotată cu mini-războaie de țesut și urzitoare, în vederea continuării atelierelor de țesut în școală, dar și pentru a se implica în organizarea și găzduirea unor proiecte centrate pe meșteșuguri, expoziții sau schimburi de experiență cu alte școli.

Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor din Comana

Asociația Moara de hârtie a inițiat și dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește 10 ateliere creative ce își trag seva din meșteșugurile practicate în satul tradițional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurii, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar și realizarea de hârtie de mână, tipar manual și legătorie de carte. Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor propun o experiență complexă care te ajută să cunoști trecutul din mai multe unghiuri, nu doar privind și ascultând ci, mai ales, trăind experiența. Pentru mai multe detalii despre Asociaţie şi proiectele derulate de noi puteţi accesa site-urile www.moaradehartie.ro sau www.satulmestesugurilor.ro.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER