19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MODERNIZAREA CĂII FERATE GIURGIU-BUCUREȘTI, ”ÎN LINIE DREAPTĂ”

Proiectul ce vizează modernizarea căii ferate Giurgiu-București este, din nou, în atenția Guvernului, care, în ședința de miercuri discută despre o nouă hotărâre având această temă.

Despre această hotărâre, vorbește, într-o postare pe pagina sa oficială, deputatul liberal de Giurgiu Alexandru Andrei:

”Unul din proiectele mele ”de suflet” intră în ultima etapă, urmând ca, în curând, să înceapă, efectiv, lucrările: modernizarea căii ferate Giurgiu-București.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, Guvernul are înscrisă o hotărâre prin care se aprobă expropierea imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul primului lot al proiectului privind modernizarea căii ferate Giurgiu-București – redeschiderea circulației feroviare pe podul de peste Argeș, între Vidra și Comana.

În județul Giurgiu, vizate sunt 38 de imobile aflate pe amplasamentul proiectului de pe raza localității Comana. Hotărârea de Guvern menționată cuprinde, în anexă, atât lista imobilelor ce urmează a fi expropriate, cât și sumele ce vor fi achitate proprietarilor acestora, suma totală alocată expropierilor fiind de 332.1 mii lei, bani ce vin din bugetul de stat.

http://mt.gov.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/3288-hg10022021dtf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2021/03/HG-44.pdf

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER