8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MOȚIUNE CU FINAL AȘTEPTAT. CE SPUNE MINISTRUL RĂZVAN CUC?

Camera Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă inițiată de PMP și PNL împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (PSD). Moțiunea a adunat doar 93 de voturi „pentru”, insuficiente pentru adoptarea acesteia. Totuși, au votat pentru moțiune mai mulți deputați decât cei care au inițiat-o, anume 80. Potrivit listei de vot electronic, moțiunea a fost votată de trei PSD-iști: Nicușor Halici, Damian Florea și Lia Olguța Vasilescu.

Contactat de ȘTIRIPESURSE.RO, Halici a spus că el a votat împotrivă și dacă apare că a votat pentru înseamnă că a fost o eroare a aparatului de vot. Deputatul PSD a adăugat că nu are reproșuri pentru ministrul Transporturilor.

Partidele din opoziție au cerut demisia lui Răzvan Cuc în moțiunea intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3”.

La dezbaterile de luni pe marginea moțiunii simple, ministrul Transporturilor a crtiticat lipsa rezultatelor „remarcabile” ale miniștrilor liberali în domeniu, precizând că el „deranjează anumite interese” ale partidelor de Opoziție.

„Dragi colegi, haideți să vă spun un lucru, și voi ați fost în Minister un an de zile și ați avut rezultate remarcabile, zero de sus până jos. Acum eu știu că vă supărați că eu mai cert constructorii, că știu că vă deranjează că afectez anumite interese, dar să știți că eu nu mă opresc și merg mai departe și cu rezilierile de contracte și cu tot ce am promis și știu că vreți neapărat ca ONG-urile să conducă Ministerul. E greu. Îl conduc eu acum și trebuie să modificăm legislația astfel încât să putem accelera toate procedurile pe care le avem, inclusiv pe parte de mediu. Aici o să mă consult cu doamna ministru Gavrilescu, n-o să mă consult cu ONG-urile”, a afirmat Răzvan Cuc.

El a adăugat că mandatul său este dedicat vizitelor pe şantiere, pentru a garanta că execuţia kilometrilor de autostradă este la zi, „după ce, în primul mandat, am scos la licitaţie proiecte de autostradă în valoare de 3,5 miliarde de euro”.

„Pentru acest an, CNAIR a estimat finalizarea a 180 de km de autostradă, iar eu voi face absolut tot ce îmi stă în putinţă din punct de vedere administrativ pentru ca aceşti kilometri să fie executaţi în timp”, a explicat Cuc.

www.stiripesurse.ro

La scurt timp după votul din Parlament, ministrul Răzvan Cuc nota, pe pagina sa de facebook:

”Mulțumesc colegilor pentru susținere! Mulțumesc opoziției că mi-ai dat posibilitatea să demontez fake-news-urile pe care le propagă! Mulțumesc românilor pentru mesajele de susținere transmise! Ne vedem pe șantiere!”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER