Ioan Niculae, condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul de corupție de la Interagro, a ajuns vineri în România cu un avion de la Roma, potrivit Romania Tv.
El a venit cu o cursă din Italia, fiind așteptat de către polițiști, care ar urma să îl ducă în penitenciar.
Niculae, care a mai ispășit o pedeapsă cu închisoarea într-un alt dosar de corupție, se află în Italia pentru tratament medical, potrivit propriilor sale declarații. Omul de afaceri a fost dat în urmărire de poliție după sentința de joi a Curții de Apel București.
„Așa am înțeles noi românii capitalismul, cei care fac bani îi bagam la puşcărie, cei care platesc taxe şi impozite îi baga la puscarie. Asta este înțelegerea noastră a românilor, cum reușește unul cum trebuie sa fie băgat la pușcărie, pentru că a deranjat. Are 5 combinate chimice care puteau sa dea la toata agricultura românească îngrășăminte in loc sa luam otrăvuri din Germania si Franța, iar la noi nu s-a putut, Niculae a deranjat atât pe cei din Europa, cât și pe cei din țară si l-au băgat la pușcărie”, a comentat, în exclusivitate la România TV, Dumitru Dragomir.
Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu, joi seară, pe Ioan Niculae, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, astfel încât omul de afaceri a fost deja dat în urmărire. Ioan Niculae a declarat că este internat la o clinică în Italia şi că vineri ar urma să revină în ţară.
„Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară”, a declarat Ioan Niculae joi seară.
Ioan Niculae, condamnat la 5 ANI de închisoare în „Dosarul Interagro”
Ioan Niculae, de 66 ani, a fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscala, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă.
Omul de afaceri Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro. Decizia magistraţilor este definitivă.
www.romaniatv.net