19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NOUL PUNCT DE FRONTIERĂ DINTRE GIURGIU ȘI RUSE – SUBIECTUL UNEI HOTĂRÂRI DE GUVERN

Recent, Guvernul a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu – Ruse II, în regim de bac.

Guvernul României şi cel al Republicii Bulgaria au semnat un acord privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse II, în regim de bac, la 29 aprilie 2022, la Bucureşti, oficializat prin HG nr. 1.196 /2022. La aproape doi de la semnarea acordului, guvernul a lansat în transparenţă decizională proiectul de HG care reglementează personalul, spaţiile, dotările necesare Poliţiei de Frontieră Române şi pe cele ale CNAIR, precum şi spaţiile şi dotările necesare ANAF pentru punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse II, în regim de bac.

Proiectul de act normativ reglementează deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu – Ruse II, în regim de bac, în sectorul dintre kilometrul fluvial 490,200 pe malul drept al fluviului Dunărea și kilometrul fluvial 489,500 (Ostrovul Mocănaşul), pentru transportul de vehicule cu motor şi pasageri cu bacul.

Programul de lucru al punctului internaţional de trecere a frontierei de stat este permanent.

Prin punctul de trecere a frontierei de stat traficul este limitat la autovehicule cu masa totală de până la 40 tone.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi operaţional după realizarea infrastructurii, asigurarea personalului şi a utilităţilor necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a controlului de frontieră.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER