3 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ORAȘUL TIVAT, DIN MUNTENEGRU, ESTE CEL MAI NOU ”FRATE” AL MUNICIPIULUI GIURGIU

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, şi cel al localităţii Tivat, din Muntenegru, Zeljko Komnenovic, au semnat luni un acord de înfrăţire între cele două oraşe, eveniment organizat pentru a marca Zilele municipiului Giurgiu.

‘Bucuria evenimentului de astăzi este cu atât mai mare cu cât se desfăşoară sub egida Zilelor Municipiului Giurgiu, în preajma sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, protectorul oraşului Giurgiu. Astăzi vom semna protocolul de colaborare prin care ne angajăm să ne susţinem reciproc, să desfăşurăm activităţi comune şi să acţionăm împreună pentru binele comunităţilor pe care le reprezentăm. Tivat este un superb oraş turistic din Muntenegru, un exemplu de bună practică în administraţie şi afaceri şi îmi exprim speranţa că împreună vom dezvolta proiecte importante, durabile şi cu efecte pe termen mediu şi lung pentru ambele comunităţi’, a declarat Adrian Anghelescu, la evenimentul din sala de festivităţi a Primăriei.

Primarul din Tivat s-a declarat încântat de invitaţia de a participa la Zilele Municipiului Giurgiu şi de a semna acest acord de înfrăţire în beneficiul locuitorilor ambelor oraşe.

‘Acordul pe care îl vom semna astăzi deschide noi oportunităţi atât pentru ambele oraşe, cât şi, sper, pentru ţările noastre. (…) Sper ca acesta să fie doar începutul unei bune colaborări între oraşul Tivat şi oraşul Giurgiu. În acelaşi timp, folosesc prilejul de a vă felicita cu ocazia Zilelor municipalităţii, dar şi a sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Sper ca următoarea noastră întâlnire să aibă loc într-un viitor apropiat, la Tivat’, a afirmat Zeljko Komnenovic.

La eveniment au mai participat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Muntenegru în România, Dalibor Durovic, ministru consilier, consulul României în Muntenegru, Radu Gorincioi, preşedintele Consiliului Local din Tivat, Milan Markovic, administratorul public al judeţului Giurgiu, Cristian Gratianu, autorităţi judeţene şi locale.

După semnarea acordului de înfrăţire între municipiile Giurgiu şi Tivat, cei doi primari şi şi-au oferit daruri tradiţionale – albume ale oraşelor, plachete, cărţi istorice.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER