18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NOUTĂȚI DE LA CJSU: SITUAȚIA ÎN JUDEȚ, LUNI, LA ORA 17

  1. Informări/ Avertizări:

ANM a emis Atenționare meteorologică:

– COD GALBEN pentru data de 19.03.2018, ora 18:00 – 20.03.2018, ora 15:00, pentru precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă, ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului.

 

  1. Situație operativă și U.A.T.-uri afectate

La nivel județean, singura unitate administrativ-teritorială afectată este comuna Călugăreni, afectată de revărsarea râului Neajlov:

– 300 ha teren agricol;

– 700 ha păşune;

– 600 ha pădure.

De asemenea, pe raza U.A.T.-uri anterior menționate se face monitorizarea permanentă a modului de evoluție a cotelor râurilor, în scopul intervenției în timp oportun dacă situația o va impune.

Cetățenii, în special participanții la traficul rutier, trebuie să aibă în vedere faptul că anumite drumuri, tinând cont de fenomele meteo anterior menționate, pot fi închise sau restricționate temporar, în vederea evitării producerii diferitelor evenimente rutiere.

De menţionat este faptul că pe intreaga perioadă în care pe teritoriul judeţului a avut loc fenomenul de ploaie îngheţată nu au existat drumuri judeţene sau naţionale închise sau restricţionate.

 

  1. Situația hidro-meteorologică

Din punct de vedere meteorologic, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Giurgiu s-au înregistrat precipitații sub formă de ploaie şi lapoviţă, cu depuneri de polei, cantităţile de apă sunt cuprinse între 2-10 l/mp în nordul judeţului şi între 8-15 l/mp în sudul judeţului. Temperatura aerului este în jur de -4°C, vântul bate la rafală din NE cu 2-3 m/s, maxim la rafală a fost de 16 m/s.

Pe râurile Neajlov şi Glavacioc situaţia hidrologică la ora 12:00 se prezenta astfel:

  1. Stația hidrometrică de la Călugăreni, de pe râul Neajlov:

– nivel: 225 cm, cu 5 cm peste cota de atenție și 35 cm sub cota de inundație, în scădere cu 2 cm față nivelul înregistrat la ora 09.00;

  1. Stația hidrometrică de la Crovu, de pe râul Glavacioc:

– nivel: 209 cm, cu 9 cm peste cota de atenţie și 41 cm sub cota de inundație, în scădere cu 2 cm față nivelul înregistrat la ora 09.00.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER