27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O ALTĂ ”FAȚĂ” LA POLIȚIA GIURGIU…

După o lungă perioadă de timp în care, din comunicatele Poliției Giurgiu aflam numai despre doi-trei șoferi găsiți băți sau fără permis la volan, în timp ce acțiunile cu adevărat importante erau trecute sub tăcere – cele mai ”notorii” acțiuni, pe acea vreme, fiind depistarea unor șoferi care conduceau sub inflența drogurilor – de ceva vreme (mai exact, de când IJP este condus de comisarul șef Cătălin Georgescu), situația s-a schimbat, astfel că acum sunt făcute publice multe alte acțiuni…

O trecere în revistă sumară a evenimentelor anunțate de IJP Giurgiu în ultimele zile este edificatoare: accidente mortale, razii, furturi, acțiuni de flagrant, percheziții… toate sunt acum prezente în comunicatele depresă ale Poliției Giurgiu.

Iată câteva exemple:

Un tânăr din localitatea Bolintin Deal este cercetat de polițiștii giurgiuveni după ce a sustras electronice de circa 8.000 de lei din casa unui consătean.

Vineri, 16 noiembrie a.c., polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Bolintin-Vale au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de către o tânără, din localitatea Bolintin-Deal, cu privire la faptul că locuința unei rude a fost spartă.

În urma cercetărilor și activităților specifice efectuate de către polițiști a fost identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Bolintin Deal, județul Giurgiu, care în perioada 12.11.2018-16.11.2018, profitând de faptul că proprietarul nu se afla la locuință a forțat ușa de acces și a sustras 2 televizoare tip plasmă și un sistem audio.

Polițiștii au recuperat bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 8.000 lei, care au fost predate persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.”

Un bărbat din comuna Adunații Copăceni a fost accidentat mortal de conducătorul unei autoutilitare, după ce s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis.

Joi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, un bărbat de 66 ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea o autoutilitară pe Drumul Național 5A, în localitatea Varlaam, județul Giurgiu, a surprins și accidentat mortal un pieton, de 62 ani, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, care s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul respirat  și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere  din culpă.”

Polițiștii giurgiuveni au identificat și indisponibilizat 600 sute de litri de băutură, cu miros specific de alcool, de în urma a două percheziții domiciliare efectuate joi, 22 noiembrie a.c., în comuna Joița din județul Giurgiu.

La data de 22.11.2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale Ploiești și jandarmilor din cadrul I.J.J. Giurgiu, beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului de Operațiuni Speciale Giurgiu, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Bolintin Vale.

În urma percheziției efectuate la domiciliul unei femei de 57 ani, din comuna Joița, județul Giurgiu și la o altă locație deținută de aceasta, pe un teren viran, pe raza aceleiași localități, a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 600 litri băutură transparentă cu miros specific de alcool.

Din verificări s-a stabilit că locația respectivă nu este înregistrată ca antrepozit fiscal.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 9.000 lei, constând în valoarea accizei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.”

”Un bărbat a decedat vineri, 23 noiembrie a.c., în localitatea Joița, județul Giurgiu, în urma unui accident rutier cauzat de neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

În ziua de 23.11.2018, ora 15.30, un bărbat de 45 ani, din comuna Joița, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 601 A (strada Principală) din localitatea Joița, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului, răsturnându-se în afara părții carosabile.

Din nefericire, în urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, care se afla singur în autoturism.

Polițiștii Formațiunii Rutiere Bolintin Vale au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea  din culpă.”

”  Un tânăr de 32 ani, din județul Călărași, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru tentativă la furt calificat, după ce a fost prins în flagrant escaladând balconul și intrând în locuința unei familii din orașul Bolintin Vale.

Vineri, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii de la Poliția orașului Bolintin-Vale au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din orașul Bolintin Vale, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a pătruns în locuință.

În urma intervenției la fata locului, patrula de siguranță publică aflată în serviciu a identificat un bărbat de 32 ani, din orașul Budești, județul Călărași, care emana halenă alcoolică și pe care apelanta și soțul acesteia l-au surprins în locuință.

Din cercetări s-a stabilit faptul că bărbatul, care locuia fără forme legale în comuna Pantelimon, județul Ilfov, cunoscut cu antecedente penale, cu ajutorul unei scări din lemn, care se afla în apropierea locuinței, a escaladat balconul și a intrat în dormitorul familiei, situat la etajul 1 al imobilului, fiind surprins de aceștia.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativa la furt calificat, față de bărbat fiind luată de către organele de cercetare ale poliției judiciare măsura reținerii pentru 24 ore, ulterior fiind prezentat procurorului de caz și judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bolintin Vale, cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost admisă, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.”

”Vineri, 23 noiembrie, în jurul orei 07.45, un bărbat de 46 ani, din municipiul Giurgiu,   în timp ce conducea autoturismul proprietatea personală, pe șoseaua Alexandriei din municipiul Giurgiu, la intersecția cu strada Banat, a efectuat manevra de depășire trecând peste marcajul longitudinal dublu continuu ce separă sensurile de mers, intrând  în coliziune cu o autoutilitară, condusă regulamentar de un giurgiuvean de 56 ani, care circula în fața sa și efectua regulamentar virajul la stânga către strada Banat.

În urma coliziunii, autoturismul a accidentat două femei de 60 ani,  respectiv 58 ani, ambele din Giurgiu, pietoni pe partea carosabilă, aflate în timpul serviciului de curățenie si colectare a gunoiului stradal.

Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații de specialitate.

Atât conducătorii auto cât si victimele au fost testate alcooltest cu aparatul Drager, rezultatele fiind negative (nu au consumat alcool).

În cauză s-a întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

În urma unei razii desfășurate vineri, 23 noiembrie a.c., în mediul rural, la nivelul secțiilor de poliție Călugăreni, Comana și Băneasa, din județul Giurgiu, polițiștii au constatat în flagrant 5 infracțiuni, au aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 56.500 lei, au reținut 3 permise de conducere, 1 dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare ale vehiculelor și seturi de plăcuțe de înmatriculare. Totodată au fost confiscate bunuri, sau contravaloarea acestora, în sumă de 700 lei.

Activitățile, la care au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea vizibilității elementului polițienesc, prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul economic, sistemelor de securitate, la regimul rutier, silvic, etc.

Au fost controlate 7 societăți comerciale, verificate 97 de autovehicule și legitimate peste 120 de persoane, ocazie cu care au fost constate 5 infracțiuni (instalare sisteme de securitate fără licență, comercializare artificii fără autorizație, conducere de autovehicule neînmatriculate), aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 56.500 lei și confiscate bunuri (fructe, alcool, produse de panificație, artificii), sau contravaloarea acestora, în sumă de 700 lei.

Polițiștii rutieri au realizat 3 filtre și au desfășurat activități de control al traficului rutier și depistare a încălcărilor normelor rutiere, ocazie cu care au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.500 lei. Totodată au fost au reținute 3 permise de conducere, 1 dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare ale vehiculelor și seturi de plăcuțe de înmatriculare.”

Iată, deci, că ”se poate” și la Poliția Giurgiu… Se poate să exsite transparență, se poate să fie făcute publice acțiunile, fără ca presa locală să le afle din articole sau reportaje ale presei centrale… asta, numai dacă SE VREA! Iar noul șef de la IJP arată că, într-adevăr, SE VREA!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER