30 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O CARAVANĂ MEDICALĂ MOBILĂ PORNEȘTE LA DRUM PRIN JUDEȚ. PRIMA OPRIRE: LA VEDEA

Facilitarea accesului la servicii medicale și prevenirea îmbolnăvirilor, în special în comunitățile vulnerabile, reprezintă scopurile principale ale unui proiect de aproape un milion de euro, ce se derulează în județul Giurgiu.

Cu detalii vine președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, într-o postare pe pagina sa de socializare:

”Caravană medicală mobilă la nivelul județului Giurgiu, formată din două autorulote mari, cu dotări medicale demne de cabinetele cele mai moderne.

Obiectivul general al proiectului de aproape un milion de euro reprezintă un concept nou în protejarea sănătății cetățenilor.

Concret, vorbim despre facilitarea accesului la servicii de sănătate a grupurilor vulnerabile pentru prevenirea bolilor netransmisibile (boli cardiovasculare, diabet) și a bolilor infecțioase (hepatită, Covid-19 etc.).

Prevenirea îmbolnăvirilor prin investigații medicale organizate în comunități reprezintă soluția noastră la inconveniențele unui sistem cu puțini medici și puțini bani alocați spitalelor.

Prima întâlnire cu localnicii care nu au avut timp și resurse pentru a merge periodic la medic, vineri, 12 aprilie, în centrul localității Vedea.

Mulțumim Crucii Roșii Giurgiu, domnului director Marian Macelaru și echipei de voluntari care vor susține consultațiile medicale programate eșalonat în toate comunele județului.

Mulțumiri domnului primar Marian Țaga pentru implicare.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER