14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O NOUĂ ZI, O NOUĂ CAPTURĂ DE MĂRFURI CONTRAFĂCUTE ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat șase cetățeni români care au încercat să introducă ilegal în țarăpeste 1.300 de articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 11.03.2021, în jurul orei 18.50, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiuau efectuat, pe sensul de intrare în ţară,  controlul specific asupra unui autocarcare efectuează transport regulat de persoane între Turcia şi România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontierăgiurgiuveni au descoperit în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai multe pungi din plastic care conţineau 1.366articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor,a rezultat faptul că șase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 23 și 40 de ani, pasageri ai autocarului, au achiziționat bunurile sus-menționate din Turcia, cu intenția de a le comercializa ulterior pe raza localităților de domiciliu.

Bunurile, în valoare de aproximativ 236.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, față de cei șase cetățeni romani,pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER