27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”OGLINDĂ, OGLINJOARĂ”… CARE E CEL MAI BUN LICEU DIN JUDEȚ?

Absolvenții claselor a opta stau cu emoții astăzi, până își vor vedea numele pe listele cu repartizări în licee. Ca de obicei, înainte de această repartizare, se fac tot felul de topuri și clasamente. Acestea se bazează pe date oficiale, publicate pe siteul Ministerului Educației, date care ierarhizează liceele din întreaga țară după ultimele medii de admitere din anul precedent.

La Giurgiu, surpriză: deși Colegiul Maiorescu este recunoscut, de ani de zile, ca ”elită” a învățământului liceal din județ, la concurență cu ”Tudor Vianu”, rezultatele admiterii de anul trecut arată altceva. Nu Maiorescu sau Vianu se pot lăuda cu cea mai mare ultimă medie de admitere, ci Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, din Bolintin Vale.

Să nu vă așteptați ca aici ultima medie de admitere să fie la nivelul elitelor naționale – adică peste 9,90. Nu! Din păcate, și din aceste medii se vede clar nivelul la care este învățământul giurgiuvean… Ultima medie cu care s-a intrat anul trecut la liceul din Bolintin a fost doar 6,94, la profilul Economic. O medie mai mult decât modestă, dar mai mare decât cea cu care s-a intrat la Maiorescu – 6,75, la Filologie.

Și dacă analizăm mai departe datele de pe siteul Ministerului Educației, situația este și mai ”neagră”, în condițiile în care, la Mate-Info –  tot la Maiorescu – ultima medie a fost 4,99!

În aceste condiții, nu mai ne miră mediile cu care s-a intrat la alte licee – 2,88, 2,74 sau 2,91. Poate că anul acesta, date fiind rezultatele de la Evaluare, vor mai crește și ”ștachetele” de admitere la liceele din Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER