22 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTE 500 DE COPII ȘI PĂRINȚI DIN TREI LOCALITĂȚI ALE JUDEȚULUI – BENEFICIARI AI PROGRAMULUI ”START ÎN EDUCAȚIE”

452 de copii cu vârste între 3-6 ani și 98 părinți din 3 comunități defavorizate din județul Giurgiu sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România, derulat de Fundaţia World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Proiectul <<Start în educație>> a fost un adevărat sprijin pentru unitatea noastră școlară. Cu această ocazie părinții s-au apropiat mai mult de copiii lor și de grădiniță. Mulțumim pentru ocazia de a participa la acest proiect și sperăm la mai multe astfel de colaborări.” – Baroși Ionica,  Directoare Grădinița 9 Giurgiuvean

La rândul lor, părinții au participat la ”Școala părinților  ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna august 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

Proiectul care s-a derulat la grădinița noastră a fost pentru fetițe mea un lucru extraordinar. Materialele primite au încânt-o și le folosește cu plăcere și grijă.  Și pentru mine ca părinte a fost foarte util. Am învățat cât e de important să petrec cât mai mult timp cu ea, să ne jucăm împreună, să inventăm jocuri, activități recreative, să confecționăm materiale necesare jocurilor ei. Mulțumesc celor ce au avut inițiativa acestui proiect!” – a declarat una dintre mămici

Start în educație vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

 

 

_______________________________________________

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.

 

Despre Fundaţia OMV Petrom

Lansată în anul 2022, Fundația OMV Petrom construiește programe și susține investiții pe termen lung în România pentru comunități dezavantajate, în trei domenii cheie: educație, mediu și sănătate. Mai multe detalii despre activitatea Fundaţiei OMV Petrom puteți găsi pe www.fundatiaomvpetrom.ro.

 

Lista comunităţi din județul Giurgiu participante la programul “Start în educație”:

  1. Giurgiu
  2. Găujani
  3. Frătești

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER