27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PETRECERI DE REVELION ÎNTRERUPTE DE POMPIERI

Activitățile de control, îndrumare și informare preventivă au continuat și în Noaptea de Revelion. Inspectorii de prevenire au verificat cinci unități de turism-agrement și alimentație publică din județ, care au organizat mese festive la trecerea dintre ani.

Activitățile s-au desfășurat în cooperare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu și Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu.

Inspectorii de prevenire au avut în vedere, în principal:

– respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor;

– funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiilor respective;

– menţinerea liberă a căilor de acces și de evacuare în / din obiective;

– respectarea capacității maxime de persoane în spațiile în care s-au desfășurat evenimentele și a prevederilor legale referitoare la interzicerea fumatului în toate spațiile publice închise.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 112.500 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării pentru o perioadă de 60 de zile calendaristice unui operator economic din nordul județului pentru “depăşirea cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori pentru care s-a acordat autorizaţia de securitate la incendiu”.

Principalele nereguli constatate de inspectorii de prevenire se referă la:

– blocarea căilor de acces și de evacuare în/din obiective;

– fumatul în spațiile publice închise;

– depăşirea cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori pentru care s-a acordat autorizaţia de securitate la incendiu.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER