20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PLATA ROVINIETEI VA FI SUSPENDATĂ CÂTEVA ORE, ÎN DATA DE 11 MARTIE

CNAIR a făcut un anunț care îi privește pe șoferii ce urmează să-și achiziționeze rovinieta necesară deplasării pe drumurile publice din România. Compania va suspenda temporar emiterea rovinietei care atestă plata taxei de drum.

CNAIR anunță că achiziția rovinietei va fi suspendată pe 11 martie. Măsura va intra în vigoare la 11 martie și va fi în vigoare pentru trei ore. CNAIR a anunțat că este nevoie de această întrerupere pentru actualizarea informațiilor privind valabilitatea documentului.

CNAIR suspendă plata rovinietei

Emiterea rovinietei va fi suspendată pentru trei ore, în noaptea de 11 martie. Decizia a fost luată de CNAIR în vederea actualizării informațiilor privind perioadele de valabilitate ale acesteia. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă, de reprezentanții companiei naționale de drumuri.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă”, au anunțat reprezentanții companiei.

Potrivit sursei citate, măsura este necesară pentru a actualiza termenele de valabilitate pentru roviniete și a tarifelor ce urmau să fie aplicate. Această actualizare a datelor, arată CNAIR, este necesară ca urmare a intrării în vigoare a OUG nr. 14/2024 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri.

„Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Plata prin SMS a fost suspendată

CNAIR a mai anunțat că plata prin SMS nu va mai fi posibilă, vreme de 11 zile, începând din 11 martie, până pe 21 martie. Acest lucru este necesar tot în contextul modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

„Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației”, se mai arată în comunicat.

Prin comunicatul CNAIR șoferii sunt îndemnați să-și achiziționeze din timp rovinieta pentru a evita eventualele sancțiuni contravenționale. Reprezentanţi companiei menţionează că, pentru evitarea aplicării unor amenzi, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11 martie 2024

„Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024”, a anunțat CNAIR.

www.evz.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER