18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA ECONOMICĂ – ÎNCĂ O ”LOVITURĂ” DE PROPORȚII: BUNURI DE PESTE O JUMĂTATE DE MILION DE LEI, CONFISCATE!

Peste 6.500 de articole de încălțăminte, îmbrăcăminte și parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de circa 515.000 lei, precum și 115 produse textile pentru care nu existau documente legale de proveniență, confiscate de polițiști de la doi turiști care călătoreau pe ruta Turcia – România, în urma unei acțiuni comune desfășurate în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Sâmbătă 15 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au organizat și desfășurat o acțiune comună în Punctul de trecere al frontierei Giurgiu – Ruse, pe linia protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu ocazia controlului unui autocar care efectua transport de persoane pe ruta Istanbul-București, polițiștii au depistat în cala acestuia cantitatea de 3.125 articole de încălțăminte, îmbrăcăminte și parfumuri, produse ce poartă însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României și sunt susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor s-a stabilit că acestea aparțineau unei femei de 32 ani, din comuna Cernica, județul Ilfov. Bunurile, în valoare de circa 165.000 lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul aceleiași acțiuni, cu ocazia unui control efectuat la un alt autocar care efectuează curse regulate de transport persoane pe ruta Istanbul – București, polițiștii au depistat în cala acestuia cantitatea de 3.408 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri, produse susceptibile a fi contrafăcute, bunuri ce aparțineau unui cetățean turc, de 56 ani, din Istanbul, Turcia.

Bunurile, care poartă însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României și sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 350.000 lei au fost confiscate de polițiști în vederea continuării cercetărilor. Totodată, au fost identificate 115 produse textile pentru care cetățeanul străin nu a putut prezenta documente legale de proveniență, drept pentru care bunurile au fost confiscate conform prevederilor Legii nr. 12/1990.

În cele două cauze au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER