18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”POT CE POȚI ȘI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!” – 3 DECEMBRIE – ZIUA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Sub egida POT CE POȚI ȘI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează “Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” prin organizarea la nivel național a unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.

La nivelul judetului Giurgiu, Agentia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu  va organiza aceasta actiune in data de 03 decembrie 2018, începând cu ora 09.00 la sediul AJOFM Giurgiu din mun. Giurgiu, sos. Bucuresti, bl. 202/5D.

Acțiunile, care se vor desfășura în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcțiile generale de asistență social și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități, își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – profesională a persoanelor cu dizabilități.

Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap.

Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii noștri prin încadrarea persoanelor cu dizabilități. Reamintim faptul că, potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.

 Angajatorii interesati să participe la această actiune se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu la sediul din mun. Giurgiu, sos.Bucureşti, bl.202/5D sau la numarul de  tel/fax 0246/230613; e-mail : ajofm@gr.anofm.ro sau anca.mamaligan@gr.anofm.ro.

BIROUL DE PRESA AL AJOFM GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER