27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREVENIREA HIV-SIDA – PRIORITATE PENTRU ”VIAȚĂ ȘI SPERANȚĂ”

Dacă, de regulă, ne amintim de pericolul teribilei SIDA și al virusului HIV doar în preajma zilei de 1 Decembrie, când este marcată Ziua Internațională de luptă împotriva SIDA, asociațiile care apără drepturile celor infectați cu acest virus organizează permanent acțiuni de conștientizare și prevenire.

Iar cea mai activă astfel de asociație la Giurgiu este, fără îndoială, ”Viață și speranță 2003”, asociație ce are deja ”la activ” un lung șir de proiecte derulate în colaborare cu UNOPA, proiecte ce au un singur numitor comun: cât mai multă prevenire în școli.

Un nou astfel de proiect a demarat, deja, în luna mai, sub genericul ”Educație pentru sănătate 2018”, proiect derulat în colaborare cu UNOPA și JANSSEN, ce are în program sesiuni de informări în școlile și liceele din oraș și județ, având ca temă SIDA, virusul HIV, pericolele acestora și, mai ales, metode de prevenire a teribilei boli.

Ca de obicei – pentru că, așa cum spuneam mai sus, ”Viață și speranță 2003” are o vastă experiență în derularea acestui gen de proiecte – sunt organizate întâlniri cu elevii, în care specialiștii le explică, la nivelul vârstei lor, mecanismele de transmitere a SIDA, le răspund la întrebări și distribuie pliante informative.

În plus, la întâlnirile cu elevii din clasele mari de liceu, aceștia primesc și prezervative.

De la începutul acestui nou proiect – ce se va derula până la sfârșitul anului – au fost organizate astfel de întâlniri cu elevii claselor a VIII-a de la școlile din Adunații Copăceni, respcetiv, Școala nr. 4, din municipiu, următoarele acțiuni fiind programate la școlile din Stănești și Toporu, dar și în liceele din oraș și județ.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER