27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEZINSECȚIE AMÂNATĂ. NOUA PERIOADĂ: 14-21 MAI

Deși, la sfârșitul lunii aprilie, Giurgiu Servicii Publice S.A.anunța că dezinsecția aeriană urma a fi realizată în perioada 5-31 mai, condițile meteo, dar și disponibilitatea aparatului aerian, au determinat amânarea acestei operațiuni.

Potrivit celui mai recent anunț al GSP, dezinsecția aeriană ar trebui să se desfășoare în intervalul 14-21 mai, între orele 5.00 și 10.30, pe o suprafață de 1.500 de hectare -intravilan și extravilan – unde urmează a se pulveriza AQUA K-OTHRINE EW20, având substanța activă DELTAMETHRIN 2g. – substanță avizată de Ministerul Sănătății – dezinsecția urmărind stârpirea tuturor insectelor, inclusiv a căpușelor.

Reprezentanții GSP anunță, însă, că întreaga operațiune depinde de condiile meteo – lipsa precipitațiilor și o anumită temperatură – în caz contrar urmând o nouă amânare.

Ca de obicei, sunt atenționați în mod special deținătorii de stupi de albine, care vor fi înștiințați în timp util – în scris – cu privire la data începerii tratamentelor aeriene și durata acestora, astfel încât proprietarii stupilor să poată proteja familiile de albine.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER