27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TEATRUL ”SATIRICUS”, DIN CHIȘINĂU – DOUĂ SERI DE COMEDIE LA GIURGIU

Teatrul Național “Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău – cel mai prestigios teatru de dincolo de Prut – vine la Giurgiu cu două comedii de mare succes semnate de Alexandru Grecu, fondator și director artistic al instituției, președinte al UNITEM, personalitate marcantă a vieții culturale și artistice din Republica Moldova.

De fapt, trupa  “Satiricus” întoarce vizita colegilor de la “Tudor Vianu”, care pe 4 și 5 aprilie au încântat publicul din Chișinău cu două dintre cele mai apreciate producții ale acestei stagiuni: Zeul măcelului și Parada.

Spectacolele oferite de teatrul din Chișinău, comedii binecunoscute, montate în maniera inconfundabilă a maestrului Sandu Grecu și interpretate cu aplomb și dezinvoltură de actorii moldoveni, se constituie ca o invitație la teatru de nerefuzat la începutul săptămânii viitoare.

În prima seară, sunteți invitați la două ore de râs pe săturate: un doctor infidel la doar șase luni de la căsătorie, prins cu mâța-n sac de soție și, mai rău, de soacră, nu mai știe cum să iasă basma curată. Iar când soluția sună un prieten se dovedește și ea dezastruoasă, spectatorul asistă la o succesiune nebună de scene comice. În concluzie, DOCTOR DE FEMEI de Georges Feydeau, poate fi vizionat la Sala Mare doar luni, 14 mai 2018, de la ora 19,00! O comedie irezistibilă cu la fel de irezistibilul Ion Grosu în rolul doctorului Moulineaux!

În cea de-a doua seară – marți 15 mai, tot de la ora 19,00 – trupa din Chișinău așteaptă publicul giurgiuvean la NUNTĂ. În montarea de excepție a maestrului Sandu Grecu, piesa lui Anton Pavlovici Cehov se transformă într-o demonstrație de măiestrie actoricească, mișcare scenică și coregrafie. O mireasă fericită, un mire îndrăgostit, niște părinți îngrijorați și tot felul de oaspeți, printre care și un coșcogea general – care se dovedește a fi doar un modest căpitan de rangul doi – sunt protagoniștii comediei cu care Teatrul Național “Satiricus” din Chișinău încheie vizita la Giurgiu.

Vă așteptăm, așadar, la două seri de teatru memorabile!

 

Giurgiu, 9 mai 2018

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER