27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMA ZI DE COD PORTOCALIU LA GIURGIU. UNDE ŞI CU CE SE ACŢIONEAZĂ ÎN ORAŞ?

Giurgiu se află în plin cod portocaliu de intensificări ale vântului, temperaturi scăzute și ninsori viscolite, fapt ce îngreunează considerabil acțiunea utilațelor de deszăpezire.

În acest moment, GSP acționează cu trei tractoare, două sărărițe, trei platforme de 3,5 tone, trei motofreze, un autogreder, două buldoexcavatoare și 70 de oameni.

Așa cum este prevăzut în Planul de deszăpezire, se lucrează mai întâi pe străzile din Urgența I, la trotuare, sensuri giratorii, treceri de pietoni, atât pentru împrăștierea de material antiderapant, cât și pentru pluguirea zăpezii.

Codul de temperaturi scăzute este valabil până pe 1 martie, ora 10.00, iar cel de intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută este valabil până maine, ora 14.00, astfel că cei care suferă de astm şi de alte boli respiratorii sunt sfătuiţi să evite să iasă din casă, iar cardiacii trebuie să evite să depună efort în frig. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să îşi doteze maşinile corespunzător condiţiilor meteo și să circule cu atenție – anunţau, luni dimineaţă, reprezentanţii Primăriei.

La rândul său, primarul Nicolae Barbu nota, pe pagina sa de facebook:

„Am verificat astazi garajul in care se pastreaza stocul de material antiderapant, am vorbit cu muncitorii, am fost pe soseaua de centura, prin interiorul orasului și am discutat cu responsabilii de la deszapezire cu privire la modul de interventie.

Astazi se va actiona intens cu autogrederul si restul utilajelor pentru curatarea soselelor de zapada.
Mai exact, în acest moment, GSP are in teren trei tractoare, două sărărițe, trei platforme de 3,5 tone, trei motofreze, un autogreder, două buldoexcavatoare și 70 de oameni.

Rog cetatenii sa se protejeze de frig, sa isi ia toate masurile de siguranta, pe șoferi ii sfatuiesc să îşi doteze maşinile corespunzător condiţiilor meteo și să circule cu atenție.

Cat priveste oamenii aflati in teren, la deszapezire, incercam sa ii protejam pe cat putem, le oferim ceai fierbinte, in timp ce un singur asistat social( din cei 63 apti de munca) s-au prezentat astazi la lucru.”

În altă ordine de idei, potrivit www.agerpres.ro, în prima parte a zilei de luni, doi bărbaţi au solicitat cazare la Centrul de primire în regim de urgenţă a persoanelor fără adăpost din municipiul Giurgiu, pe fondul gerului şi viscolului care s-a instalat în judeţ.

„La Centrul de primire în regim de urgenţă din municipiul Giurgiu au ajuns, în ultimele ore, două persoane de sex masculin, este vorba de un nevăzător din municipiul Giurgiu care are un domiciliu pe raza municipiului dar, fiind o vreme extremă cu zăpadă, viscol şi temperaturi sub zero grade Celsius, a considerat că ar fi mai în siguranţă la acest centru şi a solicitat sprijinul autorităţilor pentru a fi cazat acolo în perioada aceasta de cod portocaliu. Totodată, un alt bărbat care provine din comuna Gostinu, judeţul Giurgiu şi este cunoscut ca om al străzii în municipiul Giurgiu, a solicitat sprijinul autorităţilor şi a bătut singur la poarta Centrului, fiind cazat acolo”, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Giurgiu, George Mocanu.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER