27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMARUL NICOLAE BARBU EXPLICĂ DE CE A FOST ORAŞUL INUNDAT

Luni seară, după o zi în care ploile abundente au inundat, efectiv, multe străzi ale oraşului, primarul Nicolae Barbu a explicat, într-o postare pe facebook,  ce s-a întâmplat:

„Astazi ne-am confruntat cu o situatie deosebita. Dupa furtuna de noaptea trecuta, in cursul zilei am avut de-a face cu o avertizare meteorologica de COD PORTOCALIU care a vizat ploi abundente, 50-70 l/mp, instabilitate atmosferica.

În doar 15 minute, in aceasta dupa-amiaza, am înregistrat 45 l/ mp, o adevarata „rupere de nori”, imposibil de gestionat.

A intrat in presiune canalizarea pluviala, iar incercarea de a folosi si canalizarea menajera pentru preluarea temporara a apelor pluviale a facut ca si aceasta sa intre in presiune. Din aceasta cauza s-a luat decizia de a se sista temporar alimentarea cu apa potabilă pentru a limita folosirea canalizarii menajere.

Doresc sa multumesc ISU Giurgiu, Apa Service,Giurgiu Servicii Locale, Giurgu Servicii Publice, Politia Locala, Servicul Voluntar pentru Situatii de Urgeta si tuturor celor care s-au implicat si au intervenit.

Suntem pregătiți pentru ce este mai rau in aceasta noapte. Bazinele de retenție vor fi golite pentru a primi cantități similare de apa pluviala.”

foto:facebook.com

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER