27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROBLEMELE GIURGIUVENILOR ÎN BULGARIA, ADUSE ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚILOR DE DEPUTATUL ALEXANDRU ANDREI

Timp de trei zile, o delegație a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților a efectuat o vizită de colaborare bilaterală în Bulgaria. Alături de președintele Comisei, Dorel Căprar și Vlad Bontea, din delegație a făcut parte și deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei, secretar al Comisiei de apărare.

Programul vizitei a fost unul ”încărcat”, cu numeroase întâlniri cu responsabili bulgari din domeniul apărării și afacerilor interne.

Una din cele mai importante întâlniri a fost cea cu ministrul de interne bulgar, Mladen Marinov. În discuțiile cu oficialul bulgar, deputatul de Giurgiu, Alexandru Andrei a subliniat necesitatea aplicării unor măsuri speciale, care să asigure siguranța românilor pe teritoriul Bulgariei (cu accent pe giurgiuveni, în mod special, pentru că ei sunt cei care merg cel mai des în Bulgaria). Problema a fost ridicată ca urmare a tot mai deselor incidente înregistrate în țara vecină în ultimul an, în care victime au fost cetățeni români. Este vorba, în special, de furturile din și de autoturisme, înregistrate atât de românii care au tranzitat Bulgaria, cât și de cei care au ales țara vecină pentru a-și petrece vacanțele.

Deputatul giurgiuvean a primit asigurări din partea ministrului de Interne bulgar că problema semnalată va fi analizată foarte serios și se vor lua măsuri concrete pentru stoparea acestui fenomen.

Un alt aspect adus în atenția autorităților bulgare de deputatul Alexandru Andrei a fost solicitarea de a sprijini Ambasada și Consulatul României din Sofia pentru a putea acorda ajutor rapid românilor aflați în dificultate pe teritoriul Bulgariei.

De altfel, pe tot parcursul acestei vizite, delegația de parlamentari a fost însoțită de reprezentanții Ambasadei și Consulatului român la Sofia.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER