20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROIECT SPECIAL PENTRU NEVĂZĂTORI ȘI PERSOANE CU HANDICAP, IMPLEMENTAT LA POȘTA DIN CENTRUL ORAȘULUI

Astăzi, la sediul Oficiului Poştal Nr. 1 din Giurgiu, a avut loc lansarea proiectului „Step Hear – ghidul nevăzătorilor în oficiile poştale”. Prin acest proiect pilot, Posta Romana vine în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, dar și a celor cu handicap.

În oficiul poştal a fost instalat un sistem cu tehnologie high tech, a cărui aplicaţie se descarcă gratuit de pe AppStore şi Google Play direct pe telefonul mobil şi care, în momentul interconectării cu senzorii instalaţi în oficiul, comunică un mesaj audio pre-înregistrat care conţine toate informaţiile necesare deplasării şi accesibilităţii clienţilor, precum şi dispozitive ajutătoare şi materiale tactilo-vizuale.

“Step-Hear” este o soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Utilizând tehnologia Bluetooth și senzorii de proximitate, sistemul “Step-Hear” este capabil să furnizeze informații, în format audio, persoanelor cu deficiențe de vedere, care să îi ajute în explorarea spațiului fizic.

O dată instalată aplicația “Step-Hear” pe telefonul mobil se poate începe explorarea spațiului înconjurător. În aplicație se poate observa care sunt obiectivele accesibilizate cu ajutorul sistemului high tech. Ori de câte ori vă veți apropia de un obiectiv de interes accesibilizat “Step-Hear”, veți primi instrucțiuni pe telefonul mobil privind locul unde vă aflați și cum puteți ajunge la obiectivul respectiv (ex. ușa de acces clădire etc.).

Sistemul “Step-Hear” a fost lansat, astăzi, simultan în 46 de oficii poștale. Aplicația de care nevăzătorii au nevoie pentru a circula fară însoțitor pe stradă, este gratuită și există, în acest moment, în orașe precum București, Cluj și Constanța. Peste 2.000 de persoane cu probleme de vedere folosesc aplicația în fiecare lună.

Poşta Română a implementat proiectul pilot anul trecut în Bucureşti şi implică adaptarea oficiilor poştale la nevoile persoanelor nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere. Proiectul urmează să fie extins la nivelul întregii ţări şi, în principiu, în oficiile poştale 1 din municipiile reşedinţă de judet. Sistemul “Step-Hear” are ca beneficiari persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere, Asociația Nevăzătorilor din România și filialele locale ale acesteia.

www.breakingnewsgiurgiu.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER