14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROTESTE LA PENITENCIAR. CE NEMULȚUMIRI AU SINDICALIȘTII?

Un număr de 23 de poliţişti de penitenciare din cadrul Penitenciarului Giurgiu care fac parte din sindicatul Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) au pichetat joi, timp de o oră, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, ca urmare a nemulţumirilor faţă de faptul că Legea salarizării nu a fost aplicată integral pentru această categorie de personal.

„În 2024 guvernanţii vorbesc de noua lege a salarizării care s-ar aplica din septembrie, dar noi nu avem încheiată, pentru categoria noastră profesională, datoria guvernului faţă de noi. Temerea noastră este că vom trece la noua lege a salarizării cu un handicap de 25 la sută din ce ne datorau şi dacă vor spune că vor creşte salariile cu zece la sută, una este să îţi crească salariul cu zece la sută de la un salariu întreg şi alta e să îţi crească de la un salariu diminuat cu 25 la sută. Ei au încercat să ne păcălească săptămâna trecută, ne-au deblocat solda de grad şi cea de echipare, dar, atenţie, nu a fost niciun fel de majorare şi ne-au deblocat că era blocată la nivelul anului 2018”, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare, şef Serviciu Asistenţă Socială în cadrul Penitenciarului Giurgiu, comisar şef Ionuţ Mogîldea.

El consideră că dacă s-au găsit bani pentru fermieri, pentru profesori, pentru asistenţa socială, vor exista bani şi pentru această categorie profesională din penitenciare.

„Cred că există bani şi pentru această categorie profesională a poliţiştilor de penitenciare, plus că schema de personal este cu mult diminuată faţă de ce trebuie. Noi muncim 120-150 la sută ca să compensăm fişa postului(…) Şi un alt aspect, să ne ducem cu oamenii în structura de apărare peste 65 de ani vârsta de pensionare, e imposibil! Gândiţi-vă cum un lucrător de pe secţia de maximă siguranţă se luptă cu tineri de 20 de ani aflaţi în executarea pedepsei în penitenciar, e absurd!”, a completat preşedintele FPP.

El spune că „la Penitenciarul Giurgiu lipsa de personal este de aproximativ 30 la sută din necesar”, dar sunt sectoare unde schema de personal încadrată e la „47 la sută faţă de necesar”.

„Aici, la Penitenciarul Giurgiu, unde avem peste 1.400 de deţinuţi şi cei mai rău din România, asta, cu lipsa de personal, e gravă pentru noi! Numai cu sacrificiul colegilor noştri putem să ţinem unitatea asta în picioare, dar nu-i interesează pe politicieni decât când ajung ei la puşcărie şi atunci zbiară: Doamne, ce condiţii grele! Astăzi, la Giurgiu au pichetat Penitenciarul un număr de 23 de poliţişti de penitenciare, la Deva, 140, iar la Codlea, 70. Ne-am strigat nemulţumirea şi am notificat angajatorul că următoarea formă de protest va fi refuzul de ore suplimentare pentru că noi nu avem dreptul la grevă. Am scandat lozinca populară: Jos Guvernul şi am avut bannere cu asta”, a încheiat Ionuţ Mogîldea.

Federaţia Poliţiştilor din Penitenciare a început protestele săptămâna trecută la Botoşani şi Târgu Jiu, a continuat joi la Giurgiu, Deva şi Codlea şi va continua, prin rotaţie, în săptămânile următoare şi la celelalte penitenciare din ţară.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER