28 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMUL PROIECT FINANȚAT PRIN PROGRAMUL ”ANGHEL SALIGNY” ÎN MUNICIPIUL GIURGIU

Miercuri, la sediul Ministerului Dezvoltării au fost semnate 46 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectele, în valoare totală de 587.969.604,61 de lei, urmăresc modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea unor poduri și punți pietonale.

Printre cele 46 de contracte se numără și cel ce vizează municipiul Giurgiu – primul, de altfel, de acest gen.

Reprezentanții Primăriei detaliază:

Proiectul are o valoare de aproximativ 3,5 milioane lei, obiectivul de investiții constând în ”Reabilitare rețele de alimentare cu apă și rețele de canalizare strada Stejaru și străzi adiacente”. Termenul maxim de finalizare este 31 decembrie 2028.

În curând vor fi semnate și contractele de finanțare aferente obiectivelor de investiții pentru zonele 1 și 2 ale municipiului Giurgiu, ce constau în reabilitare bulevarde, străzi, alei carosabile, după cum urmează: Dunării, Păcii, dr.ing.Marin Drăcea, Zăvoiului, fdt. Zăvoiului, Crângului, intr.Crângului Tudor Vianu, Filomenei, Călugăreni, fdt. Mixandrelor, Uzinei, Cartier Decebal-Daciei, 23 August, bd-ul Mihai Viteazu, Tineretului, Mereni, Daitei, ulicioara Mereni, Crizantemei, ulicioara Toporași, fundătura Mereni, Daliei, Toporași, intrarea Mugurilor, Narciselor, Migdalului, Viitorului, Mugurilor, Lăcrămioarelor, Trandafirilor, Rozelor, fundătura Poieniței, ulița Castanului, Pietrelor, ulița Fagului, Stupilor, fundătura Rozelor, Livezilor.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER