27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RĂZBOI MACABRU ÎN CIMITIRUL DE LA MÎRŞA

O poveste tristă şi, în acelaşi timp, macabră, ne-a fost adusă la cunoştinţă de un locuitor al comunei Mîrşa, care îl acuză pe preotul din localitate de „lucruri necurate”.

Este vorba despre Florian  Badea, un localnic ce ne-a sunat la redacţie, indignat de cele prin care i-a fost dat să treacă, alături de familia sa.

Concret, acesta spune că, în urmă cu circa o săptămână, a fost anunţat de o cunoştinţă că morţii pe care familia îi îngropase creştineşte în cimitirul comunei, pe un loc pe care – spune Florian Badea – familia avea plătite la zi toate taxele, au fost deshumaţi, iar osemintele au fost aruncate care încotro, prin cimitir.

Ajunşi la faţa locului, cei din familie au avut şocul de a constata, că, într-adevăr, aşa se întâmplase: crucile de la morminte erau rupte şi aruncate, iar osemintele decedaţilor îngropaţi acolo erau, de asemenea, aruncate la întâmplare.

Asta pentru că – spun cei din familie – preotul din comună ar fi vândut locul de veci, unde cumpărătorii – de bună, credinţă, probabil – au săpat şi au construit un cavoiu. Fără, însă, ca cineva să anunţe familia celor ce erau înhumaţi acolo.

Anuţat de o vecină, Florian Badea a ajuns la cimitir, a contatat cele menţionate mai sus şi a sunat la 112, pentru a reclama cele întâmplate. Echipajul de Poliţie a venit la faţa locului, a făcut fotografii şi a constatat că cele reclamate erau reale, urmând ca acst caz să fie soluţionat de poliţiştii de la postul din comună.

Numai că – spune acesta, extrem de supărat – deşi a trecut mai bine de o săptămână de la aceste întâmplări, nici până în ziua de astăzi nu are vreun răspuns de la postul de Poliţie din comună, poliţiştii de aici amânându-l de pe o zi pe alta.

De aceea, Florian  Badea încearcă să îşi facă publică povestea, căutându-şi astfel dreptatea, în condiţiile în care spune că locul de veci de la care a pornit totul era plătit la zi de familia sa, de mai bine de 18 ani.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER